Babacan: Askeri yöntemler gerektikçe kullanılacak

Güncelleme Tarihi:

Babacan: Askeri yöntemler gerektikçe kullanılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 15:49

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terör örgütü PKK ile mücadelede ‘askeri yöntemlerin’ gerektikçe kullanılacağını söyledi. Babacan, Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin terör örgütü ile arasına mesafe koymasının, Türkiye’nin görüşlerini ve politikalarını etkileyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Filistinlilere Yardım İçin İrtibat Komitesi toplantıları için Londra’da bulunan Bakan Babacan, Mandarin Otel’de Türk basınıyla bir araya geldi. Babacan, Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim ile temas ve terör örgütü PKK ile mücadele konusundaki sorulara karşılık olarak, şunları söyledi: “Kuzey Irak’a yaptığımız askeri operasyonlar, artık belli bir sürecin bir unsuru. Yani gerektiği zaman, gerektiği sıklıkta gerek hava operasyonları, bazen kara operasyonları yapılmakta. Terörle mücadelede pek çok enstrüman varsa bunlardan bir tanesi, belki de en önemlisi askeri enstrüman. Bunlar kuşkusuz kullanılmaktadır, gerektikçe de kullanılacaktır. Dünkü bizim Bağdat’a gönderdiğimiz heyetin temas ettiği kişiler Irak merkezi yönetimi ve Irak’taki başka gruplardır. Bunların içerisinde Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetim de vardır. Ben defalarca ifade ettim. Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetim PKK ile kendi arasına mesafe koyabilirse... PKK’ya şimdiye kadar destek verdiği ile ilgili bir görüş var. Bu yeni dönemde bunun böyle olmaması gerektiği konusunda eğer farklı görüşlere sahiplerse, kuşkusuz bu bizim Kuzey Irak ile ilgili görüşlerimizi, politikalarımızı etkileyecektir.”

Haberin Devamı

‘FİLİSTİN SORUNUYLA YAKINDAN İLGİLİYİZ’

Türkiye olarak Filistin sorunuyla yakından ilgili olduklarını söyleyen Babacan, uluslararası alanda önem kazanan problemin çözümü için, özellikle eğitim ve sağlık sorunlarının aşılması amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Türkiye olarak bölgeye yönelik iki projeleri bulunduğunu dile getiren Babacan, “Birincisi Batı Şeria - İsrail sınırında sanayi bölgesi kurulması. Ortak anlayış belgesine zaten imza atılmıştır. Arazi tahsisi üzerinde çalışıyoruz. Bu projeye start verecek durumdayız. Beraberce gerçekleştirmeye mutabık bulunuyoruz. İkincisi Batı Şeria’nın kuzeyinde Barış Okulu kurmak. Bu bir yüksek okul olacak ve özellikle sağlık sektörü eğitim verecek. Okulun yanında son teknolojiyle bezenmiş bir hastane ve ayrıca ilk ve orta öğretim kurumları ve ortak yaşam alanları yapılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!