Babaannesine böyle sordu: Fotoğrafı eve mi asacağız

Güncelleme Tarihi:

Babaannesine böyle sordu: Fotoğrafı eve mi asacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 22:26

Şırnak merkez ile Mardin Nusaybin’de önceki gün şehit olan 1 asker ve 2 polis dün düzenlenen törenlerle uğurlandı. Adıyaman’dan geçici görevle 1 ay önce Sur’a, 15 gün önce de Nusaybin’e gönderilen şehit Ayhan Kıymacı’nın cenaze töreni sonunda Vali Topaca, tabuttaki Türk bayrağını şehidin eşine, fotoğrafı da annesine verdi. Bu sırada şehit oğlunun, babaannesine “Fotoğrafı eve mi asacağız?” diye sorması törene katılanları duygulandırdı.

Haberin Devamı

Şırnak’ta şehit düşen Uzman Çavuş Cemil Turan (36) ve özel harekât polisi Emre Beker (28) için 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene katılan şehitlerin silah arkadaşları, ardından operasyonlara döndü. Cemil Turan’ın cenazesi Bursa’ya, Emre Beker’in cenazesi ise Çorum’a gönderildi. Nusaybin’de şehit düşen Özel Harekât Şubesi’nde görevli Komiser Yardımcısı Ayhan Kıymacı (30) için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, şehidin ailesini Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Turan Aksoy teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi törenin ardından Hatay’a uğurlanırken, Mardinliler de terörü protesto yürüyüşü yaptı. Göğüslerine şehit Ayhan Kıymacı’nın fotoğrafını takan kent halkı, Emniyet Müdürlüğü’nden Mardin Valiliği önüne kadar PKK’yı lanetleyen sloganlar atarak yürüdü.

Haberin Devamı

Babaannesine böyle sordu: Fotoğrafı eve mi asacağız

Operasyondan döndüler - Şırnak

BANA HAKKINI HELAL ET AŞKIM...

Adıyaman’dan geçici görevle 1 ay önce Sur’a, 15 gün önce de Nusaybin’e gönderilen şehit Ayhan Kıymacı’nın cenazesi Hatay’da ilk olarak baba evine götürüldü. Eşinin cenazesini kucağında çocukları Ahmet (5) ve Nefise (8) ile bekleyen Nurcan Kıymacı tabuta sarılarak “Bana hakkını helal et aşkım” diye feryat etti. Şehit, Yeşilköy Mezarlığı’nda yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi. Tören sonunda Vali Topaca, tabuttaki Türk bayrağını şehidin eşine, fotoğrafı da annesine verdi. Bu sırada şehit oğlunun, babaannesine “Fotoğrafı eve mi asacağız?” diye sorması törene katılanları duygulandırdı.

Çorum’dan uğurlanan polis Emre Beker’in cenazesi önce helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Şehidin babası Uğur, annesi Urkiya ve eşi Sümeyye ile yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağladı. Şehidin 4 yaşındaki oğlu Emir de bir yakınının kucağında törene getirildi. Şehidin cenaze namazını, doğduğu Boğabağı köyünün mezarlığında, Fatih Sultan Mehmet Camisi’nin imamı olan babası Uğur Beker kıldırdı. Kahramanmaraş’tan geçici görevle Şırnak’a giden şehit özel harekât polisi Emre Beker’in eşi ve çocuğunu polisler teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Cemil Turan ise bugün Bursa Karacabey’de törenle toprağa verilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!