Baba zoruyla gerdeğe girdi

Güncelleme Tarihi:

Baba zoruyla gerdeğe girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 13:52

Ağrı'nın Patnos ilçesinin Doğansu Köyü’nde 23 yaşındaki P.B., amcasının oğlu 25 yaşındaki D.B. ile zorla evlendirilince isyan etti. Düğünlerinin yapıldığı gece gerdeğe girmeden evden kaçan genç kız, Patnos Kaymakamı Nevzat Şengök’e sığındı. Kaymakam Şengök’ün girişimleri sonucu Ağrı Huzurevi’ne yerleştirilen B., babası ve askerdeki kardeşi tarafından ikna edilerek tekrar köyüne götürüldü ve iddiaya göre burada amcasının oğlu ile zorla gerdeğe sokuldu.

Haberin Devamı

Yine kaçıp yardım isteyen P.B., bu kez adı açıklanmayan bir kadın sığınmaevine yerleştirildi.

Annesini iki yıl önce kaybeden P.B., Gebze’de bulunan akrabalarının yanına gitti. Gebze’den Patnos’un Doğansu Köyü'ne dönen P.B., 16 Aralık 2006 günü iddiaya göre babası A.R.B. tarafından amcasının oğlu D.B. ile zorla evlendirildi. Düğünlerinin yapıldığı gece gerdeğe girmeden evden kaçan genç kız, Patnos Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki’nin yanına giderek zorla evlendirilmek istendiğini ileri sürdü. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı Baki, yaşanan töre cinayetlerine bir yenisinin eklenmemesi için genç kızı Kaymakam Nevzat Şengök’e gönderdi.

BABA KAPIYI TUTARAK GERDEĞE SOKTU

Kaymakam Şengök’e makamında durumunu anlatan P.B., bu evliliği istemediğini belirterek devlet koruması altına alınmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Kaymakam Nevzat Şengök, P.B. bir kadın polis eşliğinde Ağrı Huzurevi’ne gönderdi. Daha sonra babası A.R.B. Kaymakam Nevzat Şengök’e çıkarak, kızını çok sevdiğini, evine dönmesi halinde onu istemediği kişi ile evlendirmeyeceğini anlattı. Ağrı Huzurevinde kalan kızını ikna ederek Doğansu’ya götüren baba, iddiaya göre askerden izinli gelen oğlu M.B. ile birlikte kapıyı tuttu ve kızını D.B. ile gerdeğe soktu.

Haberin Devamı

Bu gelişmeden sonra evden tekrar kaçan P.B., bu kez Doğansu Jandarma Karakol Komutanlığı'na sığındı. Olayın haber verildiği Kaymakam Nevzat Şengök, yine bir polis eşliğinde genç kızı Ağrı’ya göndererek tekrar Huzurevine yerleştirdi. Daha önceleri birkaç kez evden kaçan ve bir kez de intihara teşebbüs ettiği belirtilen P.B.’yle ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığınca mahkemeye sevkedilen, damadın babası A.E.B. ile damat D.B.’yi tutuklandı. Savcılık, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan P.B.'nin babası A.R.B. ile ağabeyi M.B. hakkında da yakalama emri çıkardı. Gebze’de yaşadığı dönemde bir gence aşık olduğu öne sürülen P.B., Ağrı’dan kadın sığınmaevi olan açıklanmayan bir ile gönderildi.

DEVLET KORUMASINA ALINDI

Patnos Kaymakamı Nevzat Şengök, P'nin başından geçenlerin töre cinayetine dönüşmemesi için devlet koruması altına almaya karar verdiklerini söyedi. Kaymakam Şengök, Ağrı’da sığınmaevi olmadığı için genç kızı önce Yetiştirme Yurdu’na, daha sonra yaşı büyük olduğu için Huzurevine yerleştirdiklerini belirtti. Kaymakam Şengök, “Ama birkaç gün sonra kızın babası yine yanıma geldi. Çok pişman olduğunu, bundan sonra kızına sahip çıkacağını ve istemediği kişi ile evlendirmeyeceğini söyledi. Ben de kıza telefon açarak durumu anlattım. Ancak kız ısrarla babasıyla görüşmek ve eve dönmek istemediğini ifade etti. Şimdi kız, devlet koruması altında” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!