Baba yadigarı diye...

Güncelleme Tarihi:

Baba yadigarı diye...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 16:05

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde babasının diktiği ağacı 'baba hatırası' diye kesmek istemeyen Hasan Safi (83), bunun üzerine ağacı evin balkonlarında açtığı deliklerden geçirdi.

Haberin Devamı

Balkonlar ve çatıda ağacın denk geldiği bölümü boş bırakan Safi, çocuklarına da ağacı kuruyana kadar kesmemeleri yönünde telkinde bulundu.

İlçenin Aktaş köyünde oturan Hasan Safi (83), yaklaşık 10 yıl önce yanan ahşap evinin yerine, bu evden daha geniş, 2 katlı betonarme bir ev inşa etmeye karar verdi. Ölçüm yapılmadan inşasına başlandığı anlaşılan evin birinci ve ikinci katlarında kuzeye bakan balkonlar ile çatının bir bölümü, bahçedeki dut ağacına denk geldi.

Babasından hatıra kaldığı için ağacı kesmeye kıyamayan Safi, balkonlar ve çatıda ağacın denk geldiği bölümleri boş bıraktı. Balkonlar ve çatının içinden geçen ve zamanla iyice kalınlaşan ağaç, bu haliyle ilginç bir görüntü oluşturdu.

“HEM EVİ KÜÇÜLTMEDİM HEM DE BABAMIN HATIRASINI YAŞATTIM”

Haberin Devamı

Hasan Safi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yanan evinin yerine yeni bir ev yapmaya karar verdiğini belirterek, “Bahçedeki dut ağacı projenin içinde kaldığından kesilmesi gündeme geldi. Ancak ağacı evin yapıldığı dönemden 70 yıl önce babam dikmişti. Ağaç, 10 yıl önce vefat eden babamın hatırası olduğu için kesilmesine gönlüm razı olmadı” dedi.

Bunun üzerine çare aramaya başladığını ifade eden Safi, “Ya evi küçük yapacaktık ya da balkonları ağaca göre şekillendirecektik. Ben de ikincisini tercih ettim. Balkonlar ile çatıda ağacın denk geldiği yerleri boş bıraktım. Boşlukları ağacın zamanla kalınlaşacağını da düşünerek biraz geniş tuttum. Böylece hem evimi istediğim büyüklükte inşa ettim hem de babamın hatırasını yaşatmış oldum” diye konuştu.

Hasan Safi, ağacın bundan sonra da kesilmesini istemediğini, çocuklarına ağacı kuruyana kadar kesmemeleri yönünde telkinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!