Baba ve 2 oğluna cinayetten ömürboyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Baba ve 2 oğluna cinayetten ömürboyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 12:05

ADANA’da eski kayınvalidesi 43 yaşındaki Gülten Sansur’u öldürüp, ayrıldığı eşi 21 yaşındaki Cemile Seçil Sansur’u da yaraladığı iddia edilen 30 yaşındaki Yasin İlbaş ve olay sırasında yanında olduğu ileri sürülen babası 50 yaşındaki Ali İlbaş ile kardeşi 26 yaşındaki Cemil İlbaş hakkında ömür boyu ve 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, zanlılardan Cemil İlbaş’ın belinden çıkardığı tabancayı ağabeyine vererek “Katliam yap, hepsini öldür” dediği, babasının da “Öldür” diye bağırdığı belirtildi.

Yasin İlbaş ile Cemile Seçil Sansur, kaçarak evlendi. Cemile Seçil Sansur, 3 yıl evli kaldığı Yasin İlbaş’tan, kendisini sürekli dövdüğünü ileri sürerek ayrıldı. Annesi Gülten Sansur’un Mestanzade Mahallesi’ndeki evine sığınan Sansur ile eski eşi İlbaş arasında, şu anda 1.5 yaşında olan kızları Ayşe Naz İlbaş’ın velayeti konusunda husumet oluştu. Geçen 11 Mart’ta Yasin İlbaş, kızını görmek için eski eşinin kaldığı kayınvalidesinin evine gitti. İlbaş, eski eşi ve kayınvalidesiyle aralarında tartışma çıkınca Ali Dede Mahallesi’ndeki babasına ait eve döndü. İlbaş, bir süre sonra olayı anlattığı kardeşi Cemil ve babası Ali İlbaş ile birlikte tekrar eski kayınvalidesinin evine gitti. Burada taraflar arasında tekrar tartışma çıkınca Yasin İlbaş, iddiaya göre zemin kattaki evin penceresinden içeriye 8- 9 el ateş etti. Sağ koltuk altından yaralanan Gülten Sansur kaldırıldığı hastanede ölürken, kızı Cemile Seçil Sansur da bacağından yaralandı. Olaydan sonra yakalanarak adliyeye çıkarılan 2 kardeş tutuklandı, baba Ali İlbaş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AYRI AYRI MÜEBBET VE 15'ER YIL İSTEMİ

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan tamamlayan Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, Yasin İlbaş hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası, Cemil İlbaş ile baba Ali İlbaş hakkında da ‘kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet, ‘kasten öldürmeye teşebbüse azmettirme’ suçundan da 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olayın, çocuğun velayeti ve görüşme konusundan çıktığı belirtilen iddianamede, “Taraflar arasında kısa bir tartışma yaşandığı, Cemil İlbaş’ın belinden çıkardığı silahı Yasin İlbaş’a vererek ‘Katliam çıkar, hepsini öldür’ dediği, şüpheli Ali İlbaş’ın da Yasin’e hitaben ‘Öldür’ diye bağırdığı, şüpheli Yasin’in de silahı alarak pencereden evin içine doğru 8-9 el ateş ettiği anlaşılmıştır” denildi.

Baba ve 2 oğlunun yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!