Nuran'ın ömrü yasaya yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Nuranın ömrü yasaya yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2004 14:34

Töre cinayetine indirimi kaldıracak yasa değişikliği bekleyedursun, İstanbul'da 14 yaşındaki bir kız daha aile meclisi kararıyla babası tarafından telle boğularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Avcılar’da kaçırılıp tecavüze uğrayan 14 yaşındaki kızı Nuran Halitoğulları’nı aile meclisi kararıyla telle boğarak öldürmekle suçlanan baba ile ölüm kararını veren 32 kişilik aile meclisinden 15’i gözaltına alındı. Küçük Nuran’ın ömrü, töre cinayetlerinden indirimi kaldıran TCK’daki yeni değişiklikleri görmeye yetmedi.

NURAN Halitoğulları, 30 Mart’ta Avcılar Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’ndeki evinden markete alışverişe giderken Mevlüt Sevinç tarafından kaçırıldı. Sevinç, Esenyurt’ta bir eve kapattığı Küçük kıza dört gün boyunca tecavüz etti.

30 Mart 2004’te meydana gelen olaydan dört gün sonra, küçük kız kapatıldığı evin camından atlayarak kaçmak istedi. Küçük kızı yakalayıp tekrar eve kapatan Mevlüt Sevinç, olayı gören bir vatandaşın jandarmaya haber vermesi üzerine gözaltına alındı. Küçük kız ise babasına teslim edildi.

AİLE MECLİSİ KARARI

Olaydan kısa süre sonra toplanan aile meclisi, ‘namusu kirlendiği’ gerekçesiyle küçük kızın infazına karar verdi. Polisin verdiği bilgiye göre, Mehmet Hanifi Hatipoğulları, Nuran’a, Tepecik’te oturan büyük ablasını ziyarete gideceklerini söyledi. Hiçbir şeyden haberi olmayan Nuran’ı, 5 Nisan günü ablasının evine götüren baba, 17 yaşındaki oğlu A.H ile birlikte küçük kızın boğazını telle sıkarak öldürdü.

Cinayetten sonra cesedi çuvala koyan baba, kızının cesedini burada iki gün sakladı. Daha sonra da Polenezköy yolu üzerinde, Halitoğulları’nın ağabeyinin çalıştığı bir çiftlik evinin yakınındaki ormanlık araziye götürdü.

ORMANA GÖMDÜ

Kızını, ağabeyinin yardımıyla ormanlık alana gömen Halitoğulları, polise kızlarının iki gündür kayıp olduğunu bildirdi. Dedektifler tarafından sorguya alınan baba, kızını kendisinin öldürdüğünü itiraf etti.

Halitoğulları verdiği ifadede, ‘Kızımı ailemizin namusunu kirlettiği için öldürdüm’ dedi. Halitoğulları, oğlu ile birlikte tecavüz zanlısı Mevlüt Sevinç’i Büyükçekmece Adliyesi çıkışında vurmak için gittiklerini, ancak burada jandarmanın zanlıyı kapının dibine kadar yanaştırdığı arabaya bindirdiği için öldüremediklerini de söyledi.

Ormanlık alanda gömüldüğü yerde çuval içerisine bulunan küçük kızın cesedi ise Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

Cinayetler sürüyor TCK gecikiyor

TÖRE cinayetlerinde indirimi kaldıracak yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) tasarısının Alt Komisyon çalışmalarının bu hafta bitmesi planlanıyordu. Ancak bu gerçekleşmedi. 500 maddeden oluşan TCK tasarısı yeni baştan yazılıyor. Alt Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra tasarı, Adalet Komisyonu’nda ele alınacak. Daha sonra Genel Kurul’a gelecek olan tasarının, Meclis tatile girmeden çıkarılması planlanıyor. Tasarı yasalaştıktan 1 yıl sonra yürürlüğe girecek. Yeni tasarıda töre ve namus gerekçesiyle cinayet işleyenler, ‘Tahrik’ gerekçesiyle ceza indiriminden yararlanamayacaklar. Tecavüz mağdurunu öldüren bir kişi, ceza indiriminden yararlanamayacak ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!