Baba sözü: Kasım sonu çadırda kimse kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Baba sözü: Kasım sonu çadırda kimse kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel ile Başbakan Bülent Ecevit, 17 Ağustos'ta Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremde evleri yıkılan afetzedeler için yaptırılan prefabrik konutlardan bazılarını hak sahiplerine dağıttı, yapımı bitme aşamasına gelen bazı konutlarda incelemelerde bulundu. Dün sabah Ankara'dan uçakla İzmit Cengiz Topel Havalimanı'na gelen Demirel ve Ecevit, Yalova'da Bursa yolu ve çiftlikköy, Kocaeli'de Saraybahçe, Derince ve Körfez, Sakarya'da da Hendek prefabrik konutlarına giderek törenlere katıldı. Demirel ve Ecevit önce, Yalova'nın Bursa Yolu ve ve Çiftlikköy mevkiinde yaptırılan geçici deprem konutlarının teslimi törenine katıldı. Törende konuşan Demirel, deprem bölgesindeki 120 çadırkentte 120 bin kişinin barındırıldığını, yaygın hastalığa meydan verilmeden, hiç kimse aç susuz bırakılmadan hayatın devam ettirildiğini anlattı, şunları söyledi: ‘‘Bu geçici binaların 26 bini devlet tarafından yapılacaktır. Hepsi ihale edilmiştir. 8 bini vatandaşlarımız tarafından yapılacak. Hepsine girişilmiştir. Toplam 34 bin bina her hafta peyderpey teslim edilmek şartıyla Kasım ayı sonuna kadar dağıtılacaktır. Gayret ediliyor ki, çadırlarda yaşayan kimse kalmayacak. Birkaç kişi kalsa bile onlar da kış şartlarına dayanıklı çadırlarda kalacaktır. Yani hedef, Kasım sonunda çadırlarda yaşayan kimse kalmasın’’ dedi.

Büyük yaranın elbirliğiyle sarılmakta olduğunu kaydeden Demirel, ‘‘İlan ediyoruz ki, bu yara sarılmaya başlanmıştır. Başından beri sarılıyor. Şimdi bunun mesken kısmı kalmıştır. Ona girişiyoruz. Kasım 1999'da geçici mesken meselesi, Kasım 2000'de de daimi mesken meselesi halledilmiş olacaktır. Yani önümüzdeki sene içinde de şehirlerimiz, kasabalarımız kalıcı şekilde yapılacak, şehirlere, köylere, kasabalara altyapıları yapılacak. Acılarımız dışında, hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz’’ dedi.

İLK ANAHTARI VERDİ

Cumhurbaşkanı Demirel, daha sonra Sündüz Çıralı adlı yaşlı kadına, ‘‘Güle güle otur, hayırlı olsun’’ diyerek, ilk geçici konutun anahtarını teslim etti.

Ankara’ya yürüyecekler

Aralarında iktidar partisine mensup olanların da bulunduğu Kocaeli'deki 40 belediye başkanı, İller Bankası'ndan pay artırımında haksızlık yaptığını söylediler ve gerekirse Ankara’ya yürüyeceklerini söylediler. Protestoya işçileriyle birlikte katılan başkanlar şunlar: Uzunçiftlik Belediye Başkanı ANAP'lı Musa Coşkun (önde oturan), Kandıra Belediye Başkanı DYP'li İsmail Genç (soldan ikinci), Bekirpaşa Belediye Başkanı CHP'li Fikret Toker (üçüncü) Saraybahçe Belediye Başkanı CHP'li Hikmet Erenkaya (dördüncü), Acısu Belediye Başkanı DSP'li Mustafa Çelik (beşinci), Değirmendere Belediye Başkanı CHP'li Ertuğrul Akalın (altıncı), Köseköy Belediye Başkanı DYP'yli Selahattin Altınkaya (yedinci) ve Maşukiye Belediye Başkanı DP'li Mustafa Er.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!