"Baba Pazartesi'ye kadar sık dişini, ölme..."

Güncelleme Tarihi:

Baba Pazartesiye kadar sık dişini, ölme...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 10:41

İlk defa ölümünden sonra Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülen Kanadalı bilim adamı Ralph Steinman'ın durumu için komite karar vermeye çalışırken kızı Alexis babasının Nobel adayları arasında olduğunu tahmin ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır kanserle mücadele eden babasının 25 Eylül'de hastaneye yatırıldığını anlatan Alexis Steinman, doktorların, babasının durumunun çok kötü olduğunu söylediğini kaydetti.

"BABA PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR SIK DİŞİNİ"

"Biz de kendisine 'Baba, Nobel Tıp Ödülünün açıklanacağı Pazartesi gününe kadar sık dişini" dedik diye konuşan Alexis, babasının ise Aralık ayında Nobel'i almaya gidebilecek kadar yaşayacağını tahmin etmediğini söylediğini belirtti.

Babasının günün birinde Nobel'i kazanmayı hep ümit ettiğini anlatan Alexis Steinman, "Ancak babam çok mütevazi bir insandı. Her zaman, çok sayıda muhteşem bilim adamı olduğunu, onlardan birini seçeceklerini söylerdi" dedi.

68 yaşındaki Ralph Steinman'ın 27 Eylül'de hayatını kaybettiği, Nobel ödülünü kazandığı açıklandıktan sonra duyulmuştu.

Haberin Devamı

Nobel Komitesi dün akşam Stockholm'de toplandı ve istisnai olarak ödülün Steinman'da kalmasına karar verdi. Steinman, Amerikalı bilim adamı Bruce Beutler ve Fransız bilim adamı Jules Hoffmann ile birlikte insan bağışıklık sistemi üzerinde yaptıkları çalışmalardan ötürü 2011 Nobel Tıp Ödülüne layık görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!