Baba Bush'tan 'Mandela'ya başsağlığı' gafı

Güncelleme Tarihi:

Baba Bushtan Mandelaya başsağlığı gafı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 10:13

ABD'nin eski başkanlarından George H.W. Bush, hala hayatta olmasına rağmen Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Nelson Mandela'nın sağlığıyla ilgili çelişkili bilgilerin gelmesi, 'Baba Bush' diye anılan George H.W. Bush'un da kafasını karıştırmış. Dün, Bush'un Twitter hesabından, Nelson Mandela için başsağlığı mesajı yayımlandı. Ancak daha sonra Mandela henüz hayattayken yayımlanan bu gaf niteliğindeki mesajın Bush'un sözcüsü Jim McGarth'ın "aptalca hatası" olduğu açıklandı. McGarth, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "41'inci Başkan'ın bu sabah yaptığı açıklama benim Washington Post'un haber alarmının başlığını yanlış okumamdan kaynaklanıyor. Aptalca bir hata yapmışım. Herkesten özür dilerim" dedi.

Mandela, üç ayın sonunda geçtiğimiz pazar günü tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmişti. Yetkililer, 95 yaşındaki Mandela'nın sağlık durumunun kritik ve stabil olmadığını açıklamışlardı. Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob ZUma, Mandela'nın evinde de hastanedeki gibi yoğun bakım seviyesinde tedavi göreceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!