B kapısı katliamı

Güncelleme Tarihi:

B kapısı katliamı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan aldığı, Almanya’nın Frankfurt kentinden gelen gurbetçi çifti, 34 TBS 38 plakalı taksisiyle Bayrampaşa’daki İstanbul Büyük Otogarı’na götüren Ahmet Ateş, saat 02.30 sıralarında, havalimanı B kapısı girişinde kırmızı ışıkta durdu. Bu sırada aşırı hızlı olduğu iddia edilen Şehmuz Gezer’in kullandığı 34 DB 8121 plakalı Kia marka cip, taksiye arkadan çarparak yaklaşık 50 metre sürükledi.

Haberin Devamı

KAZADAN FOTOĞRAFLAR

KONSER DÖNÜŞÜ KAZA /WEB TV   

Arka kısmı içeri göçen taksinin sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ancak arka koltukta oturan Gülnaz Özdemir (64) ile sürücünün yanında oturan eşi Hasan Özdemir (67), demir yığınları arasında sıkıştı. Arka koltukta sıkışan Gülnaz Özdemir’in olay yerinde öldüğü belirlendi. Ön koltukta oturan Hasan Özdemir, itfaiyenin kapıyı açmasıyla sıkıştığı yerden kurtarılarak, ambulansla Dr. Sadi Konuk Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ancak Hasan Özdemir de hastanede doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı.

Alkolü bindikten sonra farkettik

Polis, alkollü olduğunu itiraf eden şoför Şehmuz Gezer’i gözaltına aldı. Cipteki türkücü Yusuf Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer ve Yaşar Memiş de alkollü olduklarını söylediler. Bu sırada ciptekilerden biri kazayı bir süre seyrettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi tekrar araca binerek sızdı. Bir süre cipte uyuyan bu kişi, Yusuf Harputlu ve diğer iki kişi de ifadeleri için gözaltına alındı. Yusuf Harputlu kendisini gözaltına almak isteyen polislerle bir sürü tartıştı. Yusuf Harputlu, şoförünün de alkollü olduğunu belirterek, “Ben sahnedeyken alkol almış. Bunu, arabaya bindikten çok sonra fark ettim. Artık iş işten geçmişti. Başımıza böyle bir kaza geldiği için çok üzgünüm” dedi. Taksici Ahmet Ateş, “Kırmızı ışıkta durdum. Bir süre sonra arkadan bir araç çarptı. Ne olduğunu anlayamadım, fren sesi duymadım” diye konuştu. Kazayı duyarak olay yerine gelen havalimanı taksicileri, cipin sürücüsüne alkollü direksiyon başına geçtiği için, Yusuf Harputlu’ya da buna göz yumduğu için tepki gösterdi. Öfkeli taksicileri polis ekipleri zor sakinleştirdi.

Şoför sarhoştu

KIRMIZI ışıkta yaşanan kazanın ardından taksinin arka kısmı içeri göçtü ve paramparça oldu. Polis, alkollü olduğunu itiraf eden cip şoförü Şehmuz Gezer, türkücü Yusuf Harputlu ve diğer üç kişiyi gözaltına aldı. Ortalığı cehenneme çeviren ciptekilerden biri, kazayı bir süre seyretti. Ardından, sanki hiçbir şey olmamış gibi tekrar cipe bindi ve oturduğu yerde sızıp kaldı.

41 yıl sonra gurbetten ‘kesin dönüş’

ERZURUMLU olan Hasan Özdemir ve eşi, 1969 yılında işçi olarak Almanya’ya gitmişlerdi. Mainz Kenti’ne yerleşen Özdemir çiftinin, çocukları Rahmi, İsmail ve Safiye’yi de yanlarına aldığı için, emekli olduktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapmamışlardı. Dördüncü çocukları Sebile ise evlendikten sonra Bursa’ya yerleşmişti. Bu nedenle Özdemir çifti, yılın bir kısmını Almanya’da, bir kısmını ise Bursa’da geçiriyordu. Bir süredir Almanya’da kalan Özdemir çifti önceki gün Bursa’ya gitmek üzere yola çıkmışlardı. Frankfurt Havalimanı’na kadar çocukları ve torunları götürmüştü. Uçakla İstanbul’a gelecekler, daha sonra da otobüsle Bursa’ya geçeceklerdi. Ancak ecel, onları gece yarısı Atatürk Havalimanı’nda buldu. Özdemir Çifti’nin Bursa’da yaşayan kızları ve yakınları ile Almanya’daki çocukları kaza haberini alır almaz İstanbul’a geldiler. Cenazeler Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından aileye teslim edildi. Bursa’ya götürülen Hasan Özdemir ve Gülnaz Özdemir’in cenazeleri, bugün Yıldırım İlçesi’nde Erikli Camii’ndeki törenin ardından toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!