Aziz Paulus Yılı Mersin Festivali’yle bütünleşti

Güncelleme Tarihi:

Aziz Paulus Yılı Mersin Festivali’yle bütünleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 00:00

7. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, yarın başlıyor. Bilkent Senfoni Orkestrası’nın vereceği açılış konserinde, genç kemancı Janine Jansen sahne alacak.

Festivalin ikinci günü yine Bilkent Senfoni Orkestrası Şef Emil Tabakov yönetiminde bu kez uluslararası üne sahip iki opera sanatçısına, Letonyalı Soprano Marina Rebaka ile tenor Aldo Di Toro’ya eşlik edecek.

7. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 2 Haziran’a kadar sürecek. Her biri ayrı bir tarihi mekánda gerçekleştirilecek festivalin finali ise Aziz (Saint) Paulus Yılı’nın da başlangıcı olacak. Tarsus St. Paulus Müzesi’nde Johann Sebastian Bach’ın şehrinden gelen Leipzig String Quartet’in vereceği konserle festival biterken, Aziz Paulus Yılı da resmen başlamış olacak.

Bilindiği gibi Aziz Paulus, Mersin’in Tarsus ilçesinde doğmuş ve hayatının önemli bir bölümünü burada geçirmişti. Bu nedenle, 1967’de Papa 6.Paul, 1979’da ise Papa 2.Jean-Paul burayı ziyaret etmişti. Geçtiğimiz yıl ise Papa 16. Benedictus Türkiye’ye gelmiş, Ayasofya ve Meryem Ana’yı ziyaret etmiş, Vatikan da 2008’in St. Paulus yılı olarak kutlanacağını duyurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!