Azılı motosiklet hırsızı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Azılı motosiklet hırsızı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 15:26

İSTANBUL’da bir yıl önce çalıntı motosikletle polisle kovalamacaya girip kaza yaptıktan sonra kaldırıldığı hastaneden kaçan Alpaslan K.(33) yine hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Suç ortağı ile birlikte yakalanan Alpaslan K. ile birlikte 3 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Zanlının 18 kez polise geliş kaydı olduğu 9 ayrı mahkeme tarafından da arandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul’da polise başvuran bir kişi motosikletinin çalındığını bildirdi. Motosikletini çalınmadan önce internet üzerinde ilan verdiğini söyleyen vatandaş "İlan yayındayken motosikletim çalındı. Bende ilanın altında motorumun çalındığını yazdım. Bir kişi beni arayıp resimdekine benzer bir motosikletin Gaziosmanpaşa’da bir otoparkta gördüğünü söyledi" dedi.

Bu bilgi üzerine harekete geçen polis ekipleri sözü edilen otoparka gittiklerinde çalıntı motosikleti buldu. Yapılan araştırmada motosikleti bırakan kişinin lüks bir otomobille otoparktan ayrıldığı tespit edildi. Bu araçla ilgili yapılan tahkikat sonucunda polis tanıdık bir isme ulaştı. Aracı kullanan kişinin daha önceden 18 kez motosiklet hırsızlığı yüzünden yakalanan Alpaslan K. olduğu belirlendi. Alpaslan K.’nın bir yıl önce çalıntı bir motosikletle polis ekipleriyle kovalamacaya girdiği ve kaza yapıktan sonra kaldırıldığı hastaneden firar ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Oto hırsızlık büro amirliği dedektifleri peşine düştükleri Alpaslan K.’yı Gaziosmanpaşa’da gözaltına aldı. Zanlının motosiklet hırsızlıklarını birlikte yaptığını söylediği arkadaşı İhsan Ş.’de yakalandı. İhsan Ş.’nin de daha önceden hırsızlık suçundan polis tarafından 18 kez yakalandığı tespit edildi.

Motosiklet çalarken güvenlik kameralarına takılan zanlıların çalıntı bir motosikletle iki kişi olarak sokaklarda rastgele dolaştıkları görüldü. Park halinde bir motosiklet gördüklerinde onun yanına yaklaşan zanlılardan birinin aşağı inip çalacakları motosikletin direksiyon kilidini kırdığı daha sonra iki motor halinde sanki dolaşmaya çıkmış gibi olay yerinden ayrıldıkları tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!