Azgın sularda mucize kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

Azgın sularda mucize kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 00:00

İçinde iki öğretmenin de bulunduğu araç, Bingöl yakınlarında Perisuyu Nehri’ne uçtu. Akıntıyla 100 metre sürüklenip şans eseri kayalara oturarak duran araçta bulunanlar, araca dolan azgın sulardan zorlukla kurtarıldı.

Haberin Devamı

PERİSUYU'NDA MUCİZE KURTULUŞ / FOTOGALERİ

BİNGÖL’de Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğretmeni Şevki Ejder ve Yedisu Lisesi öğretmeni Arzu Dağ, YİBO’da görevli aşçı Ferhat Gültekin yönetimindeki otomobille, görev yaptıkları Yedisu’ya dönmek için önceki akşam Bingöl’den yola çıktılar. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu otomobil Karlıova- Yedisu arasındaki Kızılçubuk Köprüsü’nden Perisuyu Nehri’ne uçtu. Otomobil akıntıyla birlikte yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra bir kaya parçasına çarpıp durdu. Yoğun akıntının bulunduğu nehirde araçtan çıkmayı başaran Gültekin, yüzerek kıyıya çıktıktan sonra en yakındaki yerleşim birimi olan Kızılçubuk Mezrası’na ulaştı. Ancak yardım talebi üzerine hemen nehir kıyısına koşan köylüler, tüm çabalarına rağmen öğretmenleri nehirden çıkaramadı. Bunun üzerine jandarma ve 112 Acil Servis’ten yardım istendi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri de Karlıova Belediyesi’nden itfaiye aracı istedi. İtfaiye aracının merdiveni nehrin ortasındaki otomobile uzatılırken, zabıta amiri Metin Bingöl de merdivenle birlikte otomobilin yanına giderek, Dağ ve Ejder’i kurtardı. 2.5 saat kadar kurtarılmayı bekleyen öğretmenler Karlıova Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Öğretmenlerin durumları iyi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!