Azerbaycan'da Türkçülük Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycanda Türkçülük Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2006 23:17

Haberin Devamı

Azeri-Türk Kadınlar Birliği tarafından Reşit Behbudov Tiyatrosu salonunda düzenlenen etkinlikte, Kadınlar Birliği Başkanı ve Milletvekili Tenzile Rüstemhanlı, tanınmış Azeri yazar ve Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Türk Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Sevgi Erenerol gibi konuşmacılar tarafından, Türk milletinin “dilde, fikirde, işte birlik olması” gerektiği vurgulandı.

Son yıllardaki bölgesel ve küresel bazı gelişmelerin sömürücü zihniyetlerinin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri ve topluluklarının birbirine yakınlaşmasını engelleme amacı taşıdığına da işaret edilen konuşmalarda, Türk milletinin bilinçli ve değerlerine sahip çıkmasının gerek bugün, gerekse gelecek için büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Yerel sanatçılar tarafından sevilen şarkıların seslendirildiği etkinlikte, Bakü'deki Türk okullarında okuyan öğrenciler tarafından hazırlanan müzik ve halk oyunları gösterileri de büyük beğeniyle izlendi.

Haberin Devamı

Etkinliğe, KKTC'nin Bakü'deki Ticari Temsilcisi Mustafa Evran, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok gibi isimlerin yanı sıra Azeri milletvekilleri, sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!