Azaz vahşeti

Güncelleme Tarihi:

Azaz vahşeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 00:00

Türkiye sınırındaki Azaz’a saldırıda en az 46 kişi öldü, 200 kişi yaralandı. Azaz’daki yerel hastane kapılarını kapatıp yaralıları almadı. Türkiye’ye geçişler arttı. AFP’ye konuşan bir kadın, “Bu katliam. Ailem imha edildi” dedi. Halep’te ise ekmek kuyruğuna yönelik saldırıda 25 kişinin öldüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

BEŞAR Esad rejiminin önceki gün Türkiye sınırında gerçekleştirdiği katliamın ayrıntıları tüyler ürpertiyor. Saldırıda ölü sayısı henüz netleşmese de, farklı kaynaklardan gelen bilgiler, en az 46 kişinin hayatını kaybettiğini gösteriyor. Halep’in 50 kilometre kuzeyinde bulunan Azaz’daki bu saldırının nasıl ve neden gerçekleştiği henüz tam olarak anlaşılamadı. Saldırının ardından Türkiye’ye sığınanların sayısı artarken dün öğle saatlerine kadar kaostan kaçan 727 Suriyeli daha geldi.

Hastane almadı

Azaz vahşeti

İnsan Hakları İzleme Örgütü, muhaliflerin kalelerinden biri olan Azaz’da rejim kuvvetlerinin hedefinin, muhaliflere ait stratejik noktaları vurmak isterken yanlış hesaplamalar nedeniyle sivillerin etkilenmiş olabileceğini belirtti. Bu arada saldırıda yaralı sayısının da yaklaşık 200 olduğu belirtiliyor. Görgü tanıklarına göre yerel hastane, kapılarını kapatarak yaralıları almadı, gelenleri tedavi için Türkiye’ye gitmeye yönlendirdi.
Korkuyla yaşanmaz
Adını vermeyen, ancak trajediye şahitlik eden bir kadın AFP’ye yaptığı açıklamada, “Bu bir katliam. Benimkisi gibi koca bir aile imha edildi” dedi. Bir başka Azaz sakini 40’lı yaşlardaki Ebu Ela ise, “Hiç kimse kalbinde böyle bir korkuyla yaşamamalı. Çocuklarım nasıl uyuyacak artık? Ben hayatımda böyle bir şey görmedim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ekmek katliamı

Anadolu Ajansı’nın haberinde ise Halep’in Kadi Asker Mahallesi’nde ekmek almak için bekleyen sivil halka yönelik düzenlenen saldırıda da 25 kişinin hayatını kaybettiği 27 kişinin ise ağır yaralandığı öne sürüldü. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) yaptığı yazılı açıklamada, 25 kişinin  hayatını kaybettiğini ve 27 kişinin ağır yaralandığını belirtti.         


Bacağını kestiler

TÜRKİYE’deki sığınma kamplarında bulunan onbinlerce Suriyeli’ye her gün yenileri ekleniyor. Dün resmi sayılara göre 727 Suriyeli, kaos ve iç savaş ortamından kaçarak Türkiye’ye sığındı. Suriye’deki olaylarda yaralandıktan sonra Türkiye’ye getirilen 2 Suriyeli Tarsus’ta tedavi altına alındı. Hatay’da yapılan ameliyatla bacağı kesilen 3 yaşındaki Haniyen Zivani adlı kız çocuğu ikinci ameliyata hazırlanıyor. Reyhanlı da ise Suriye vatandaşları Türkiye’ye teşekkür eylemi yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!