Ayvaz böyle getirildi

Güncelleme Tarihi:

Ayvaz böyle getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ukrayna'da yakalanan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Ayvaz Korkmaz İstanbul'a getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Korkmaz, Emniyet’te sorguya alındı.

UKRAYNA'da yakalanan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Ayvaz Korkmaz, dün Türk Interpolü tarafından Kiev'de teslim alınarak İstanbul'a getirildi ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İstanbul DGM Başsavcılığı, Alaattin Çakıcı'ya yapılan uygulamanın aksine, Korkmaz'ın sorgulanması için 4 gün gözaltı izni verdi. Korkmaz, Haseki Hastanesi'nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra Emniyet'te sorguya çekildi. Korkmaz'ı, yurtdışında kaçak yaşarken, Tempo Dergisi'ne yaptığı açıklamada vuracağını söylediği Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ve MİT sorgulamaya başladı. Korkmaz'ın maddi çıkar karşılığında kendisine yardım eden çok sayıda polis yetkilisinin adını vermesi bekleniyor. Geçen yıl gözaltında intihar eden Hüseyin Uzun'un ifadesinde, Korkmaz'dan rüşvet aldığı öne sürülen polislerin isimleri yer almıştı. Korkmaz'a bu iddialar da sorulacak. Korkmaz hakkında 18 ayrı suç dosyası bulunuyor.

Korkmaz'ın, sorgusundan sonra gerekirse, Narkotik şube eski Müdürü Ferruh Tankuş'un da ifadesinin alınabileceği belirtildi.

İade işlemi sırasında sağlık durumu sorulan ve ‘‘İyiyim’’ yanıtı alınan Korkmaz'ın Ukrayna'da yakalandığı anda cebinde bulunan 300 dolar ve giysileri de Türk Interpolü’ne verildi. Ancak, Korkmaz yakalandığında üzerinde çıkan sahte Gürcistan pasaportunun aslı yerine fotokopileri verildi. Korkmaz, ‘‘Türkiye'ye dönmekten memnun musunuz?’’ sorusuna, ‘‘Evet’’ cevabını verdi.

KARACİĞERİNDEN RAHATSIZ

Sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi'ne getürülen Ayvaz Korkmaz'ın karaciğer rahatsızlığı olduğu belirtildi. ilk kontrolleri yapılan Korkmaz, karaciğerlerinden rahatsız olduğunu söyleyince ultrasonografisi çekildi. Yaklaşık bir saat süren kontroller ve muayenesi sonrası Emniyet’e götürülen Korkmaz'ın kalp yetmezliğinden kaynaklanan karaciğer rahatsızlığı olduğu belirtildi.

Suç makinesi

29 Ekim 1994'de İbrahim Cici'nin, 22 Şubat 1995'de Ramazan Çalkat'ın, 9 Kasım 1996'da Tilmiş Çelebioğlu'nun, 27 Haziran 1997'de Suavi Akalın'ın yaralanması olayları, 12 Kasım 1996'da Mehmet Emin Diker ile 25 Haziran 1997'de bir kişinin öldürülmesi, 1998'de, Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görev yapan komiser yardımcısı Bora Barış Güler'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan Nazmi Deliktaş'ın cezaevinde silahla yaralanması, bu yaralama olayını engellemeye çalışan infaz koruma memuru Veli Ünal'ın dışarıda silahla yaralanması eylemleri ve bunlara bağlı olaylarla birlikte toplam 18 ayrı suç dosyası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!