AYT oturumu saat kaçta başlayacak? İşte AYT'yi geçersiz sayacak durumlar

Güncelleme Tarihi:

AYT oturumu saat kaçta başlayacak İşte AYTyi geçersiz sayacak durumlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2019 18:57

YKS’nin ikinci oturumu olan AYT (Alan Yeterlilik Testi) için heyecan dorukta. Yaklaşık 2 milyon aday, AYT'de ter dökecek, öğrenciler 160 soruyu verilem sürede yanıtlamaya çalışacak. Peki, AYT oturumu saat kaçta başlayacak? İşte AYT'yi geçersiz sayacak durumlar neler?

Haberin Devamı

Üniversiteye giriş sınavının ilk basamağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün milyonlarca öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. 135 dakika süren sınavda adaylar 120 soruya yanıt aradı. YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 16 Haziran'da tamamlanacak. Sınav için saatler kala, öğrenci ve veliler de sınavla ilgili araştırmalarına başladı. Peki, AYT kaç dakika olacak ? AYT sınavı saat kaçta başlayacak?

AYT SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

YKS’nin ikinci oturumu olan AYT, bugün saat 10.15’te başlayacak. Bu oturumda yapılacak olan Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT), “Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1” testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1’den 10, coğrafya-1’den 6 soru yanıtlayacak. AYT’nin “sosyal bilimler-2” testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluşacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2’den 11, coğrafya-2’den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde olacak. AYT için toplam 180 dakika süre tanınacak. Sınav saat 13.15’te sona erecek.

Haberin Devamı

BU DURUMLARDA SINAV GEÇERSİZ SAYILACAK

Sınav süresince adayların;
Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,
Salondaki görevlilere soru sormaları,
Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,
Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,
Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,
Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,
Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,
Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

ÖSYM BAŞKANI'NDAN YKS AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Aygün, bugün KKTC Lefkoşa dahil olmak üzere 188 sınav merkezinde, 8 bin 35 binada, 137 bin 803 salonda uygulanan TYT'ye ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, sınava 2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğunu hatırlattı.

135 dakika süren sınavda 371 bin 522 kişinin görev aldığını aktaran Aygün, şu değerlendirmede bulundu:
"YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle büyük bir sınavın ilk aşamasını tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.Sınav sonuçlarının tüm öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."
ÖSYM Başkanı Aygün, yarın YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'nin (AYT) saat 10.15'te, Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ise 15.45'te uygulanacağına işaret ederek, adaylara sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır olmaları gerektiği hatırlatmasında bulundu.
Aygün, yarın gerçekleştirilecek oturumlarda adaylara başarılar diledi.

BAKMADAN GEÇME!