Ayşenur'un hesabını kim verecek

Güncelleme Tarihi:

Ayşenurun hesabını kim verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 10:26

Ayşenur 19 yaşındaydı… İzmir’in ilk kadın futbol takımı Elit Spor’un kalesini koruyordu… Ancak Yanık ailesi aldıkları haberle yıkıldı… Ayşenur, 137 promil alkollü olarak direksiyona geçip aşırı hız yapan bir sürücünün kurbanı oldu…5 kişinin de yaralandığı kazaya neden olan sürücü ise tutuklandı… Ancak bu tutukluluk sadece 45 gün sürdü...

AYŞENUR'UN AĞLATAN ŞİİRİ

Büyütmek için fotoğrafın üzerine tıklayın

Haberin Devamı

AYŞENUR'DAN GERİYE KALAN FOTOĞRAFLAR

 
İZMİR'in ilk kadın futbol takımı Elit Spor'un kalesini koruyan 19 yaşındaki Ayşenur Yanık, geçen ağustos ayında meydana gelen kazada 1.37 promil alkollü sürücünün kurbanı oldu. Bir kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücü A.T.'nin, 45 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest bırakılmasıyla şaşkına dönen acılı aile, kızları için zorunlu trafik sigortasınca sadece 14 bin TL para ödemek istemesine ise isyan etti. Talihsiz Ayşenur'dan geriye melek kanatlı fotoğraflarıyla, ağabeyine yazdığı duygu dolu şiir kaldı. Yaşadıklarına isyan eden acılı anne Hülya Yanık da, “Meleğimi öldüren alkollü canavar, özgür kaldı. Biricik kızıma 14 bin TL değer biçildi” dedi.

İlkokul yıllarından beri futbola merap sarıp sokak aralarında erkek arkadaşlarıyla top peşinde koşan Ayşenur Yanık, 12 yaşında İzmir'in ilk kadın futbol takımı olan Elit Spor'a katıldı. Ardından da kendisini geliştirip kalesini korumaya başladı.

Haberin Devamı

TAKIMININ ‘AYŞE KUŞU’ OLDU

Ayşenur, futbol takımındaki başarısının yanı sıra sevecenliğiyle de bayan futbolcu arkadaşlarının gözbebeği oldu. Takım arkadaşlarının ‘Ayşe kuşu’ lakabını taktıkları Ayşenur Yanık, ailesinin geçimine katkıda bulunmak için de tanıtımlarda görev almaya başladı. Geçen Ağustos ayında Kuşadası'nda gidip hem çalışan, hem de tatil yapan Ayşenur, bir süre sonra arkadaşlarıyla İzmir'e dönmek için yola çıktı.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ

Ayşenur'un mutlu hayatı Kuşadası'ndan dönüş yolunda acı bitti. Geçen Ağustos ayında İzmir Aydın Otoyolu, Buca kavşağında sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, barmenlik yapan 33 yaşındaki A.T., 1.37 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği ve aşırı yaptığı 35 AJ 3476 plakalı otomobilin hakimiyetini kaybetti.

Süratle bariyerlere çarpan otomobil daha sonra savrularak ormanlık alana girdi. Otomobilden Ayşenur Yanık'ın yanı sıra yaralı olarak çıkartılan sürücü A.T., Hülya Gülhan, Cenk Yıldız, İlke Taşçılar ve Onur Deveci hastalerde tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Ayşenur, yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesine yenilerek hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

DEĞERİ 14 BİN TL

Türkiye'nin önde gelen kadın futbolcularından birisi olmanın hayalini kurarken trafik canavarının kurbanı olan Ayşenur Yanık, ailesinin ve sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Ayşenur'un can verdiği kazanın ardından zorunlu trafik sigortasının genç kız için biçtiği değer ise sadece 14 bin TL oldu. Sigortadan gelen haberle bir kez daha yıkılan anne Hülya Yanık ve baba Zeki Yanık, gerekli paraları olmadığı için de karşı hukuk mücadelesi başlatamayıp kaderleriyle başbaşa kaldı.

SADECE 45 GÜN TUTUKLU KALDI

Kazanın ardından 29 gün tedavi altında tutulan sürücü A.T., daha sonra sevkedildiği mahkemede tutuklandı. Hakkında ‘Taksirli olarak ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 5 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan A.T., 45 gün tutuklu kaldıktan sonra, çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye kararı acılı aile tarafından da adliye koridorlarında tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

MELEK KANATLI RESİMLERİ KALDI

Geride hatıra olarak çok sevdiği İzmir'in deniz kenarında çekilen ve melek kanatları montajlanmış fotoğrafı kalan Ayşenur'un, ağabeyi için yazmış olduğu, “Dün küçücük ellerimizle birbirimize kenetlendik. Küçük umutlarımızla büyüdük elele. Bugün büyüdük umutlarımız ve hayallerimizde büyüdü. Canım abim benim, yokluğunla, ben bir hiçim. Bize hayat veren ailemizle ne kadar zorluklarla da büyüsek. Bir kardeşiz, unutma ki ölsekte birlikteyiz. İyi ki varsın canım abim, herşeyim” dizelerinden oluşan şiiri kaldı.

Kızının ölümüyle bir anne olarak acıların en büyüğünü yaşadığını dile getiren anne Hülya Yanık, “Ailemizin meleğiydi, sevgi dolu kızım alkollü bir canavarın kurbanı oldu. Alkollü canavar özgür bırakıldı, biricik kızıma ise 14 bin TL değer biçildi. Yaşadıklarımız bizleri perişan etti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!