Aysel Tuğluk: Sağduyulu olacağız

Güncelleme Tarihi:

Aysel Tuğluk: Sağduyulu olacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 00:00

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk, "Özgür demokratik bir Türkiye ve Kürtlerinde temel hak ve hukukuna saygı duyulacak bir ülke için mücedele edeceğiz. Sağduyulu ve bilimsel olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Tuğluk, seçim bölgesinde bağımsız adayların seçilmesinin kesinleşmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Tuğluk açıklamasında şunları söyledi:

"Özgür demokratik bir Türkiye ve Kürtlerinde temel hak ve hukukuna saygı duyulacak bir ülke için mücedele edeceğiz. Sağduyulu ve bilimsel olacağız" dedi. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun. Binlerin umudu olduk, bu umutların yaşam bulması için çalışacağız. Kürt sorunun çözmü ve sağduyuya kulak veren ahlaki yaklaşan herkesle ortak çalışırız.”

Öte yandan Diyarbakır'da seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından DTP İl binasının önünde kutlama yapıldı. İl binasının önünde toplanan kalabalık "Bekle Ankara Apocular geliyor", "Selam selam İmralı'ya bin selam", “Yaşasın önder Apo" sloganları attı. Kutlamalar sırasında Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Selahattin Demirtaş ve Gülten kışınak ile birlikte DEP eski Milletvekili Leyla Zana, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknas Uca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile DTP'li belediye başkanları da il binası önünde toplanan kalabalığı selamladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!