Aynı yerde aynı kaza

Güncelleme Tarihi:

Aynı yerde aynı kaza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

TEM'de, iki yıl önce biri hamile 3 kişinin ölümüne yol açan çukurun olduğu yerde yeni bir facia yaşandı. Birincisine tıpatıp benzeyen kazada bir çocuk öldü, üç kişi yaralandı.

Akıllara durgunluk veren kaza, Gebze'de TEM'in Orhanlı Mevkii'nde önceki akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Bir süre önce İstanbul'a taşınan ve Üsküdar Beylerbeyi'nde ev tutan Bardakkıran Ailesi, Bayram nedeniyle memleketleri Kahramanmaraş'a gitti. İstanbul'a dönen 32 yaşındaki Ali Bardakkıran, eşi Hatice, kızları 11 yaşındaki Ayşe ve 8 yaşındaki Zehra Bardakkıran'ın içinde bulunduğu 34 YKS 52 plakalı Broadway marka otomobilin, otoyoldaki 20 santimlik çukura düşen tekerleği patladı.

Kenara çekti

Ali Bardakkıran, 100 metre kadar sonra, otomobili yolun kenarına çekti. Bardakkıran ve ailesi aşağı inip, patlayan lastiği değiştirmeye çalışırken, hızla aynı çukura düşen Soner Metin yönetimindeki 07 PF 541 plakalı sebze yüklü kamyonun tekerleği yerinden fırladı. Kamyonunun yerinden çıkan arka tekerleği yuvarlanarak otomobilinin lastiğini değiştiren Ali Bardakkıran, eşi ve çocuklarına çarptı.

Hastanede öldü

Neye uğradıklarını anlayamadan tekerlek çarpan Ali Bardakkıran, eşi ve büyük kızı şans eseri küçük sıyrıklarla kurtulurken Zehra Bardakkıran, ağır yaralandı. Çevreden yetişenlerin yardımıyla aile hemen Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Küçük kız doktorların tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirdi, Ali, Hatice ve Ayşe Bardakkıran'ın ise ayakta tedavi gördü. Kazadan sonra gözaltına alınan 40 yaşındaki kamyon sürücüsü Soner Metin, ‘‘Nasıl olduğunu anlamadım. Sadece kamyonun sarsıldığını hissettim. Sonra tekerlek koptu ve park halindeki otomobilin yanında duranlara çarptı’’ dedi.

Enver Görek, çukur yüzünden patlayan lastiğini değiştirirken, aynı çukura giren kamyonun tekerleği yerinden fırladı. Tekerleğin çarptığı Enver Görek, eşi Nezahat ve hamile kızı Yasemin Albar yaşamını yitirdi.

TEM'deki ölüm çukuru

TEM'de, hızla ilerlerken farkedilmesi mümkün olmayan çukurlar ölümlerle sonuçlanan inanılmaz kazalara yol açıyor. Gebze'nin Orhanlı Mevkii'ndeki çukur yüzünden iki yıl arayla birbirinin aynısı iki facia meydana geldi.

Kopan tekerlek parçaladı

Çukura giren kamyonun kopan tekerleği, büyük bir hızla yol kenarında lastik yapan Bardakkıran Ailesi'ne çarptı. Baba, anne ve 11 yaşındaki Ayşe hafif yaralı kurtulurken, 8 yaşındaki Zehra Bardakkıran yaşamını yitirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!