Aynı sapık mı

Güncelleme Tarihi:

Aynı sapık mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2006 00:00

İstanbul Beylikdüzü’nde 3 gün önce kaybolan 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Nigar Şahin’in cesedinin telle boğulduktan sonra yakılmış olarak bulunması, beldede infiale ve paniğe neden oldu.

Vatandaşlar, beldede güvenlik sorunu olduğunu belirtirken, iki yıl önce de yine iki küçük kızın vahşice öldürülmesi, "Aynı sapık mı" sorusunu akıllara getirdi.

Ders çalışmak için gittiği arkadaşından dönerken kayıplara karışan ve boğularak öldürüldükten sonra cesedi Beylikdüzü’nde bir çöp konteynerine atılan 13 yaşındaki Nigar Şahin, bölgede iki yıl önce işlenen ikiz cinayetlerin üçüncü halkası.

11 YAŞINDAKİ DAMLA

Halkalı’da 2004 yılında Kurban Bayramı’nın 1’inci günü evinden çıkan ve birden ortadan kaybolan 11 yaşındaki Damla Çelik’in cesedi TEM Otoyolu Tahtakale mevkiinde bulundu. Küçük kız tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülmüştü. Katili bulunamadı.

9 YAŞINDAKİ GİZEM

Aynı yıl Ramazan Bayramı’nda da Büyükçekmece’de kaybolan 9 yaşındaki Gizem Sel’in cesedi, Gürpınar’daki sazlık bir arazide tecavüz edildikten sonra başına poşet geçirilerek öldürülmüş olarak bulundu. Onun da katili yakalanamadı. Üç cinayetin de ortak özellikler taşıması üzerine jandarma soruşturmayı genişletti.

VAHŞET PANİK YARATTI

Dr. Haydar Aslan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Nigar’ın ölümü okulda panik yarattı. Vahşet haberini öğrenen veliler, dersi yarıda bıraktırıp çocuklarını eve götürdüler. İki çocuğunun Nigar’la aynı okulda okuduğunu belirten Nermin Hatipoğlu "Beylikdüzü’nde güvenlik çok yetersiz. Çocuklarımızı bırakın sokağa bakkala bile yalnız gönderemez hale geldik" dedi. Oğlu Can’ı okuldan alıp eve götüren Mehmet Özer ise "En azından birkaç gün okula göndermeyeceğim. Zaten yüreğimiz ağzımızda okula gönderiyorduk" dedi.

Nigar Şahin’in ölüm haberi ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Nigar’ın hayat dolu bir çocuk olduğunu söyleyen amcası "Sürekli küçük not kağıtlarına yazdığı güzel sözleri sevdiklerine verirdi. Kaybolmadan önce de okuldaki bir öğretmenin park halindeki otomobilini görmüş ve üzerine "Öğretmenim siz çok iyi bir insansınız. Sizi çok seviyorum" yazılı bir not bırakmış" dedi.

Nigar Şahin’in kaybolduğu gün birlikte ders çalıştığı arkadaşı Senem "Okul dönüşü birlikte bize ders çalışmaya gitmiştik. Dersimizi çalıştıktan sonra annem yemek yaptı ve birlikte yemek yedik. Daha sonra babasının telefonla arayarak geç oldu eve dön demesi üzerine vedalaşıp bizden ayrıldı. Saat 19.00 sıralarında evden çıktı. Bir daha da gören olmadı" diye konuştu.
/images/100/0x0/55ea4c72f018fbb8f876c845


Nigar Şahin’in Adli Tıpta bulunan cenazesi, kesin teşhis için yapılacak DNA testinden sonra teslim edilecek.

Kapıdan aldılar Nigar’ın ölümü Beylikdüzü ve çevre beldelerde paniğe neden oldu. Nigar’ın okuduğu Dr. Haydar Aslan İlköğretim Okulu’nun önüne gelen veliler, dersi yarıda bıraktırıp çocuklarını eve götürdü. Birçok veli, "Bulunduğumuz bölgede güvenlik diye bir şey yok. çocuğu okula değil, bakkala bile yalnız gönderemez hale geldik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!