Aynı plakalı iki aracı Bakan'a sordu: Dinlemi mi yapıyor?

Güncelleme Tarihi:

Aynı plakalı iki aracı Bakana sordu: Dinlemi mi yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 14:42

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Seyrantepe’de CHP ve MHP İstanbul İl Başkanlıklarının bulunduğu caddede görüntülenen aynı plakalı iki aracı TBMM gündemine taşıdı. Yarkadaş, plakanın aslen Mercedes marka bir araca kayıtlı olmasına karşın biri Audi diğeri Volkswagen üzerinde bulunan bu araçların 'yasadışı dinleme' yapıp yapmadığını İçişleri Bakanı'na sordu.

Haberin Devamı

CHP Milletvekili Yarkadaş, İstanbul Seyrantepe’de bir vatandaş tarafından görüntülenen araçları TBMM gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergede, "İstanbul Seyrantepe’de CHP ve MHP İl Başkanlıklarının bulunduğu caddede, CHP İl Başkanlığı’na 50 m MHP İl Başkanlığı’na 100 m mesafede biri Audi marka bir otomobil diğeri Volkswagen marka ‘transporter’ aynı plakalı 2 araç (06 L 2750), bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülenmiş ve bu fotoğraf bugün bazı gazetelerde haber olmuştur. Konu plakanın resmi kaydının ise 2012 model Mercedes marka bir araca ait olduğu tespit edilmiştir. Fotoğrafı çeken ve adının açıklanmasını istemeyen vatandaş gazeteye verdiği bilgide araçların önlerinde ‘çakar’ diye tabir edilen ışıklar olduğunu belirterek, Audi marka aracın ayrılırken, diğer araca yanaşarak içindekilerle kısa süreli konuştuğunu ifade etmiştir" denildi.

Ardından da bakanın yanıtlaması istemiyle şu sorular soruldu:

Soru 1: CHP ve MHP İl Başkanlıklarının bulunduğu caddede bulunan ve aynı plakaya sahip olan iki araçla ilgili bir araştırma başlatılmış mıdır?
Soru 2: Aynı plakalı ve önlerinde “çakar” diye tabir edilen ışıklar bulunduran iki aracın aynı caddede bulunması beraberinde yasa dışı dinleme iddialarını da gündeme getirmiştir. Bu araçların hangi amaçla o caddede bulunduğuna dair bir açıklama bakanlığınız tarafından kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

Aynı plakalı iki aracı Bakana sordu: Dinlemi mi yapıyor
CHP-MHP sokağında iki araçta aynı plaka



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!