Aynı kitabı üç farklı isimle üç kez yayımlamış

Güncelleme Tarihi:

Aynı kitabı üç farklı isimle üç kez yayımlamış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 01:57

Son günlerin popüler ismi yönetmen Atıf Yılmaz'ın, anılarını üç ayrı kitap halinde yeniden yayımladığı anlaşıldı. Doğan Kitapçılık'tan ‘‘Bir Sinemacının Anıları’’ adıyla yayımlanan kitabın, 1991 yılında Simavi Yayınları'ndan ‘‘Hayallerim, Aşkım ve Sen,’’ 1995 yılında ise bu kez Afa Yayınları'ndan ‘‘Söylemek Güzeldir’’ adıyla yayımlandığının ortaya çıkması, sanat ve sinema çevrelerinde skandal olarak nitelendirildi.

Üç kitap arasındaki en önemli değişiklik, önsözlerde kendini gösteriyor. Söz gelişi, Afa'dan yayımlanan ‘‘Söylemek Güzeldir’’e, ‘‘Anılara Giriş’’ adlı bir bölüm, sonuna ise kendisiyle yapılmış iki söyleşiyi eklemiş Atıf Yılmaz. Bunları eklerken de, ‘‘Hayallerim, Aşkım ve Sen’’ ile ‘‘Bir Sinemacı'nın Anıları’’nda yer alan Deniz Türkali'nin ‘‘sonsöz’’lerini çıkarmış.

Bunların dışında anlattığı hemen her şey aynı. Daha ilginç olanı ise son kitabın künyesinde, ‘‘Bir Sinemacının Anıları’’nın üçüncü baskı yaptığının belirtilmesi. Kolayca tahmin edilebileceği gibi, diğer baskılar Simavi (1991) ve Afa (1995) adını taşıyor. Ancak, Atıf Yılmaz kitapların adını vermediği için, her üç kitabın da farklı farklı adlarla piyasaya verildiği gözden kaçıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!