AYM’nin yetkisi yok

Güncelleme Tarihi:

AYM’nin yetkisi yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 22:02

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandıklar kapandıktan sonra verdiği ‘mühürsüz oy ve zarfların geçerli olduğu’ yönündeki kararı ile CHP, HDP ve Vatan Partisi’nin referandumun iptali istemini ret kararının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

YSK KARARI DOĞRU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün A Haber canlı yayınında özetle şunları söyledi: “YSK’nın bu kararı doğru bir karardır.
YSK geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman benzer yönde karar vermiş. AYM’nin halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisi yoktur. Çünkü anayasamız YSK kararlarının kesin olduğunu ve bu kararlara karşı hiçbir merciye başvurulamayacağını açıkça hükme bağlıyor. Böyle bir müracaat yapılsa bile AYM’nin, bu müracaat karşısında bunun reddi dışında bir seçeneği önünde yoktur. 2015’te CHP ve HDP mühürsüz oyların geçerli olması için itiraz etti ve bu oylar geçerli sayıldı. YSK’nın CHP’nin lehine verdiği kararlar uygun, aleyhine olunca uygun değil.”
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de dün istinaf sisteminin tartışıldığı sempozyumda gazetecilerin YSK’nın ret kararı konusundaki soruları üzerine, “Belli süreçler devam etmektedir, bu süreçler içerisinde bizim herhangi bir şekilde bu konuda bir düşüncemizi ifade etmemizin doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!