AYM’den tahliye taleplerine ret

Güncelleme Tarihi:

AYM’den tahliye taleplerine ret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 21:16

ANAYASA Mahkemesi (AYM), ihraç edildikleri görevlerine dönmek başladıkları ve cezaevinde de devam ettikleri açlık grevlerinin 113. gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tahliye taleplerini reddetti.

Haberin Devamı

AYM’nin kararında özetle şöyle denildi: “Mahkeme, başvurucuların sağlık kuruluşlarına sevklerinin sağlandığı, Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde bir devlet hastanesinin bulunduğu, başvurucuların Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulmalarının; yaşamlarına, maddi veya manevi bütünlüklerine yönelik bir tehlike oluşturduğuna dair derhal tedbir kararı verilmesini gerektirir bir durum bulunmadığı sonucuna ulaşmıştır. Mahkeme, başvurucuların sağlık durumlarına uygun ve fiziksel halleriyle uyumlu koşullarda tutulmaları için gerekli önlemlerin Ceza İnfaz Kurumları tarafından alınmasına, başvuru kapsamında yeni gelişmeler olması halinde tedbir hususunun resen yeniden değerlendirilebileceğine ve başvurucuların her aşamada yeniden tedbir talebinde bulunabileceklerine karar vermiştir.”

Haberin Devamı

‘KASLARIM GİBİ ADALET DE ERİDİ’

CEZAEVİNDE bulunan Gülmen ve Özakça’yı dün bazı baro başkanları ziyaret etti. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran görüşmede Nuriye Gülmen’in kendisine “Kaslarım gibi adaletin de eridiğini gördüm” dediğini aktardı. Görüşmede Nuriye Gülmen’in çok bitkin olduğunu söyleyen Canduran, eğitimcilerin tutukluluk hallerinin sona ermesini ve işlerine geri döndürülmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!