AYM’den İlker Başbuğ’un başvurusuna jet işlem

Güncelleme Tarihi:

AYM’den İlker Başbuğ’un başvurusuna jet işlem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 01:22

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ergenekon davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 2 yıldır tutuklu olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bireysel başvurusunu eksiklik görmeyerek işleme koydu.

Haberin Devamı

AYM’nin Başbuğ’un başvurusunu öncelikli olarak görüşmesi bekleniyor. Başbuğ’un Avukatı İlkay Sezer 22 Ocak’ta AYM’ye başvurmuştu. AYM, Başbuğ’un başvurusunu ön bürosunca incelemesinde eksiklik görülmeyerek işleme konulmasına karar verdi. AYM Başkanı Haşim Kılıç ve başkanvekilleri bu hafta Strasbourg’da bulundukları için AYM’de bireysel başvuru görüşmesi yapılmayacak. AYM’nin en erken önümüzdeki hafta içinde başvuruyu değerlendirilmesi bekleniyor.

BAŞVURUNUN GEREKÇESİ

Avukat Sezer, başvuruya ilişkin gerekçelerini şöyle açıklamıştı:“Ceza Muhakemesi Kanunu’nun amir hükmüne göre, gerekçeli kararın 15 gün içinde dosyaya konulması gerekmektedir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kısa kararı açıkladığı 5 Ağustos 2013 tarihinden itibaren altı aya yakın bir süre geçmesine rağmen bu işlem yerine getirilmemiştir. Müvekkilimizin ‘görevsiz’ mahkemede yargılanmasına ve iki yıldır devam eden tutukluluğuna ilişkin haklı itirazlarımızın incelenmeksizin reddedilmesine karşı, mesleki sorumluluğumuzun bir gereği olarak, 22 Ocak 2014 tarihinde, Anayasa Mahkemesi’ne tarafımızdan, müvekkilimizin adına bireysel başvuruda bulunulmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!