Aykurt'tan garip savunma: Kadını dövmedim ağzını kapatıp ittim

Güncelleme Tarihi:

Aykurttan garip savunma: Kadını dövmedim ağzını kapatıp ittim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

TBMM'de önceki gün bir kadın ziyaretçiyi tokatla yere seren DYP Denizli Milletvekili Kemal Aykurt, olayın çarpıtıldığını, kadını sadece ‘Ağzını kapatıp, ittiğini’ açıkladı.

Aykurt, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, halkla ilişkiler binasının döner kapısında çok yaşlı bir şahsın ağır adımlarla yürüdüğünü, arkasındaki kapı dilimlerinde kendisini izleyenler olduğunu ifade etti ve olayı şöyle aktardı:

‘‘Ben (Ramazan vakti, bu yaşlı adamı buraya getirmekteki sebep ne?) diye sorduğumda, hanımefendi (Size ne, terbiyesiz adam, şerefsiz adam) diye hakaret etti. Ben bunun bir hanımın ağzına yakışmadığını söyledim. Aynı şekilde hakaret etmeye devam edince de ağzını kapatmak suretiyle ittim.’’

’KADIN SALDIRDI’ DEDİ

Aykurt, ‘Size hakaret edilmesine, söylediğiniz cümleler sebep olabilir mi?’ sorusu üzerine ise kadında bir anormallik olduğunu ve cinnet geçirmiş gibi davrandığını iddia etti. Aykurt, kadının kendisine hücum ettiğini de ekledi. Aykurt, kendisine yönelik hakaret ve tahrike polislerin de tanıklık ettiğini ileri sürerken, ‘‘Ben muhterem bir hanımefendiye nasıl davranacağımı çok iyi bilirim’’ dedi.

Olayın mağduru Ayşe Atalay'ın hasta babası Mustafa Atalay'ın basın şeref sahibi bir emekli gazeteci olduğu öğrenildi. Polisin hazırlayıp Meclis Başkanlığı'na sunduğu tutanağa göre, Ayşe Atalay ve hasta babası Mustafa Atalay, önceki gün halkla ilişkiler binası B blokun önündeki döner kapıdan yavaşça geçmeye çalıştı. Bu sırada kapıya gelen Aykurt, ‘‘Biraz hızlı geçin’’ uyarısında bulundu. Ayşe Atalay'ın, ‘‘Babam rahatsız’’ sözlerine sinirlenen Aykurt, ‘‘Terbiyesizlik yapma’’ diye bağırdı. Atalay da ‘‘Terbiyesizlik yapan sizsiniz’’ yanıtını verdi. Bunun üzerine Aykurt, Ayşe Atalay'a tokat attı. Atalay tokatın şiddetiyle yere düşerken, kendisini polisler yerden kaldırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!