Ayinde katliam

Güncelleme Tarihi:

Ayinde katliam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Teksas'ta kilise basan Uzi'li saldırgan ayin yapan gençlere kurşun yağdırdı. Ortalığı kan gölüne döndüren katil bir kurşun da kendi beynine sıkarak yaşamına son verdi

Baştan aşağı siyahlar giymiş

ABD'de bu yılın başından beri yaşanan katliamlara bir yenisi daha eklendi. Lise Katliamı, Borsa Katliamı ve Yuva Katliamı'nın ardından bu kez de Teksas'ta Kilise Katliamı yaşandı. Fort Worth Kenti'nde meydana gelen olayda, baştan aşağı siyah giyinmiş 30 yaşlarında bir adam, gençlerin katıldığı ayin sırasında Wedgewood Kilisesi'ni bastı.

Tekmeyle girdi, küfürler savurdu

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı ayin sırasında kapıyı tekmeleyerek içeri giren saldırgan dine sayıp sövdü ve küfürler savurdu. Elinde, suikast silahı olarak tanınan yarı otomatik Uzi ile çevreye ateş açan katil, üçü liseli olmak üzere 6 kişiyi anında katletti. Ağır yaralanan bir kişi ise hastanede can verdi.

Öldürürken sigara içiyordu

Bir görgü tanığının ifadesine göre, uzun saçlı, bıyıklı katil çok sakin görünüyordu. Ölüm kusarken sigara içmeyi de ihmal etmeyen katil 3 kez şarjör değiştirdi. Kilisedekiler kendilerini yerlere atarken, katil arkalardaki bir sıraya oturdu, şaşkın bakışlar altında bir kurşun da kendi beynine sıkarak intihar etti.

1999, ABD'de Katliamlar Yılı

Teksas Valisi George W. Bush, olayı ‘‘korkunç trajedi’’ olarak niteledi. Cumhuriyetçi Parti'den ABD'nin başkan adayı olan Bush, dehşet verici olayın özellikle bir kilisede yaşanmış olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Son kilise katliamıyla birlikte 1999, tarihe ‘‘ABD'de Katliamlar Yılı’’ olarak geçti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!