‘Ayın iletişimcisi’ne rektörden darbe

Güncelleme Tarihi:

‘Ayın iletişimcisi’ne rektörden darbe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, iki yıldır düzenlenen ‘Ayın İletişimcileri' etkinliği, artık ödül dağıtmayacak. Beyazıt Kampusu'ndaki söylentilere göre, Rektör Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, ani bir kararla bu etkinliğe son verdi.

1998 yılından beri her ay dağıtılan ödüllerin artık verilemeyecek oluşununun nedeni, kampus çevrelerinde konuşulmaya başlanmış bile:

‘‘Ayın İletişimcileri Ödülleri, Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun darbesiyle sona erdirildi.’’

TATSIZLIK ÇIKIYOR

Rektör Alemdaroğlu'nun her ay düzenlenen bu etkinliğin ciddi tatsızlıklara neden olduğu ve ödüllerin verildiği kişilerin tartışılması sonucunu doğurduğu için ‘Ayın İletişimcileri’ne son verdiği söylentiler arasında.

Bu ödüllerin birçok spekülasyona neden olduğunu çevresindekilere söyleyen Alemdaroğlu'nun, her ay düzenlenen etkinliğin eski ciddiyetini kaybetmiş olmasını da ileri sürdüğü belirtiliyor.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, konuya ilişkin sorularımızı yöneltmek istediğimizde görüşmeyi kabul etmedi. Rektör Alemdaroğlu, kendisinin bu konuyla ilgili olmadığını sekreteri aracılığıyla bildirdi.

Bu ödüllerin iletişim sektörünün dışındaki kişilere de veriliyor olmasının önemli olduğunu belirten İletişim Fakültesi Dekanı ise söz konusu etkinliğin aslında sona erdilmediğini söyledi.

DEKANIN 3 AY PROJESİ

Dekan Prof. Dr. Nükhet Güz ‘‘Bu etkinliği üç ayda bir yapalım dedik, her ay üst üstüste olmasın diye. Hatta bu konuda çalışmalara başladık. Bir de tüzük hazırlıyoruz. Yoksa bu ödüller yine verilecek, tamamen sona erdirilmesi gibi bir durum söz konusu değil’’ diye konuştu.

Depremin, kendilerini de vurduğunu ve yaşanan felaketten sonra ayın iletişimcilerini, o dönem ödüllendirmediklerini belirten Güz, şunları söyledi;

‘‘Bu etkinlik insanların biraraya gelmesini sağlıyordu. Ancak, takdir buyurursunuz ki, her ay böyle bir etkinliğin düzenlenmesi belli külfetleri de beraberinde getiriyor. Kurulun toplanıp karar verme mekanizmasının çok çabuk işlemesi gerekiyor. Biraz da bu yüzden her ay gerçekleşmesi yerine farklı bir sisteme oturtulmasından yanayız. Çalışmalarımız tamamlanınca Rektörlüğe de bunu bildireceğiz.’’

Etkili iletişimi gerçekleştiren, çalışmaların başarıyla sonuçlandığı alanları değerlendirdiklerini belirten Güz, ‘‘Paylaşmayı öğretmek bu etkinliğin birincil amacıdır’’ dedi.

Ayın iletişimcileri

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, her ay, o dönemin en etkin iletişim olayını gerçekleştiren kişi, kurum ve kuruluşlara ayın iletişimcisi ödülünü veriyordu. Bu ödülü alacak kişilerin iletişim sektöründe çalışması ya da uzman olması gibi bir zorunluluk yoktu. 'Ayın İletişimcileri' ödülüne Mart 1999'da Dışişleri Bakanı İsmail Cem layık görülmüştü. Haziran 1999'da ise özel ödülü Şehit Astsubay eşi Yıldız (Namdar) Hemşire almıştı. İletişim Fakültesi'nin gurur duyduğu etkinlerden biri olarak anılan 'Ayın İletişimcileri' ödülleri Panatel-Panasonic sponsorluğunda düzenleniyordu.

Yılın İletişimcileri

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ayrıca her yıl düzenlediği 'Yılın İletişimcisi' ödülleri şimdilik devam ediyor. Her yıl fakültenin öğrencileri tarafından yapılan bir oylama ile, iletişim sektöründe çalışan kişi, kurum ve kuruluşlara 'Yılın İletişimcisi' ödülü veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!