AYİM: Telefon götüren açığa alınır

Güncelleme Tarihi:

AYİM: Telefon götüren açığa alınır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 00:00

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, İmralı Adası’na cep telefonu sokmaya çalışan bir astsubayın açığa alınmasına hukuken onay verdi.

Marmara ve Boğazlar Sahil Güvenlik Komutanlığı Komutası’ndaki TCSG-71 Sahil Güvenlik Botu’nda görevli Astsubay A.A, geçen yıl nisan ayında İmralı Adası’na görevli olarak gönderildi. Adaya girişinde x-ray cihazından geçirilirken sinyal sesi gelince, Astsubay A.A’nın üzeri arandı. A.A’nın çantasında video ve ses kaydı yapabilen bir cep telefonu bulurken, sağ botunda da yine aynı özelliklere sahip aynı marka ancak farklı model bir başka cep telefonu ve sol botunda da bir tane şarj cihazı çıktı.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde A.A hakkında "Emre itaatsizlikten" dava açıldı. Milli Savunma Bakanlığı 28 Nisan 2006’da astsubayın açığa alınmasına karar verdi. A.A., açığa alınmasına yönelik kararın iptali için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne (AYİM) başvurdu.

AYİM 3’üncü Dairesi, 30 Kasım 2006’da "Delil durumu ve suçun işlendiği yer dikkate alındığında açığa alınma işlemi hukuka uygundur" kararını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!