Ayhan SicimoÄŸlu - Celia Cruz Revisited

Güncelleme Tarihi:

Ayhan SicimoÄŸlu - Celia Cruz Revisited
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 10:39

10 Aralık'ta Bilkent Otel'de, 11 Aralık’ta Swissotel sponsorluğunda İzmir’de ve 12 Aralık’ta İstanbul Ghetto'da Ayhan Sicimoğlu - "Celia Cruz Revisited" konserleriyle sevenleriyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Ayhan SicimoÄŸlu
CELIA CRUZ REVISITED
featuring
Rodrigo Rodriguez
Cesar Correa
Lenia Diaz


Celia Cruz "La Reina de la Salsa" yani "Salsa'nın Kraliçesi" onlarca lakabının belki de kısa özeti.

Gelmiş geçmiş ve gelecek Latin şarkıcılar topluluğunun kraliçesi "Ursula Hilaria Celia Caridad Cruz Alfonso" 1925'te Havana'nın dindar varoş mahallesi Santos Suarez de doğmuş. Daha doğrusu dindar "Yoruba" danslarından birisi sırasında annesinin kesesi patlamış. 1940’larda Radyo programlarında "harika çocuk" olarak tanınmış. O zamana kadar kara derili şarkıcı sahneye çıkmazmış "Sonora Matancera" grubunun beyaz şarkıcısı işi bırakıp Puerto Rico'ya taşınınca Celia'ya sahne teklifi gelmiş. Önceleri insanlar siyah çirkin şarkıcıyı pek beğenmemişler ama sesine ve sahnesine aşık olmuşlar.

Ben de Celia'yı ilk defa New York’ta küçük bir kulüpte sahnede görünce büyülenmiş idim. Sonraları bir akşam yemeği yemek şansını yakaladım ve o anda kendime bir söz verdim: Ne yapacak ne edecek bu kadınla bir radyo veya TV Show yapacak idim. Ölümünden sonra sözümü yerine getiriyorum. Beraber sahne aldığı grup Mercado Negro'nun iki sıkı adamı Cesar Correa ve Rodrigo Rodriguez, beraberlerinde artık yakından tanıdığınız Kübalı müthiş şarkıcı Lenia Diaz ve Latin All Stars elemanları ile Türkiye’de mini konserler dizisi.


Â
10 Aralık 2009Bilkent Otel - Üniversiteler Mah. 1599.Cad. No:6 06800 Bilkent ANKARA19:00 (Kapı Açılışı)
11 Aralık 2009Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi - Anadolu Caddesi İZMİR20:30
12 Aralık 2009Ghetto - Kalyoncu Kulluk Caddesi No: 10 Beyoğlu
Ä°STANBUL
22:30

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!