Aygün'den şaşırtan tepki

Güncelleme Tarihi:

Aygünden şaşırtan tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 14:38

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, fotoğrafları karıştırdım, demek yerine basına çatmayı tercih etti. "Polisi aklamak yerine polisin işkencesine karşı çıkın" diyen Aygün, telefonu yüzümüze kapattı.

Haberin Devamı

Milletvekili Aygün, dün Twitter hesabından Mersin'de polisin 8 yaşındaki bir çocuğu döverek hastanelik ettiği bilgisi verdi ve çocuğun fotoğrafını paylaştı.

Ancak Aygün'ün paylaştığı fotoğrafın, polisin dövdüğü çocuğa değil; geçen yıl Bingöl'ün Genç İlçesi'nde üç kişi tarafından işkence gören başka bir çocuğa ait olduğu iddiası ortaya atıldı. Bunu öğrenmek için aradığımız Aygün'ün daha sorumuzu dinlemeden, "Siz, AKP'yi polisi aklamanın peşindesiniz. O çocuk hastanede yatıyor ama sizin umurunuzda değil. Medya olarak polisi aklama girişiminde bulunmak yerine, polisin işkencesini haber yapın" sözleri üzerine şaşırdık.

"Sayın Aygün, biz sadece ortada bir yanlışlık mı var onu anlamaya çalışıyoruz. Siz bu fotoğraftaki çocuğa polisin işkence yaptığını nereden öğrendiniz? Aileyle mi konuştunuz" diyorduk ki Aygün, dinlemek yerine, "Bu yararsız bir konuşma, bu durumda sizinle konuşmayacağım" diyerek telefonu yüzümüze kapattı.

Haberin Devamı

O TWEETİ SİLDİ

Aygün'ün bizimle yaptığı bu konuşmanın ardından dün attığı tweeti silmesi dikkat çekti. Oysa Aygün, bize "Evet ben fotoğrafları karıştırmışım. O geçen yıl Bingöl'de 3 kişi tarafından işkence gören çocuklara ait bir fotoğrafmış. Ama ben Mersin'de oyun oynayan çocuğu polisin döverek hastanelik etmesini gündeme getirmek istemiştim" diyebilirdi.

Aygün ile bu konuşmamızın ardından yaptığımız araştırma sonucu Mersin'deki çocuğa ait olduğunu sanılan o fotoğrafın, Doğan Haber Ajansı Bingöl Muhabiri Adil Önal tarafından 22 Ağustos'ta çekilerek haberle birlikte servis edildiğini öğrendik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!