Aydın Güven Gürkan toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Aydın Güven Gürkan toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 14:32

İstanbul'da önceki gün vefat eden eski Halkçı Parti (HP) ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan'ın cenazesi, toprağa verildi.

Gürkan'ın cenazesinin getirildiği Teşvikiye Camii'nde kılınan namaz öncesi Gürkan'ın eşi sanatçı Serap Aksoy, kızı Burcu Gürkan ve yakınları taziyeleri kabul etti. Gürkan için öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Sosyal Demokrasi Vakfı Onursal Başkanı ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Erdal İnönü, Hüsamettin Cindoruk, İlhan Kesici, Yıldırım Akbulut, Masum Türker ve Bedri Baykam'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ile İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Cenazede, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, aralarında Burhan Şenatalar ve Asaf Savaş Akat'ın da bulunduğu akademisyenler, Tuncay Özkan, Savaş Ay, Sedat Ergin ve Nazlı Ilıcak gibi gazeteciler de hazır bulundu.

Törene katılanlar, Aydın Güven Gürkan'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı arkasında saf tutarak cenaze namazı kıldılar. Cenaze namazının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Namazı kıldıran imam İdris Aksu, Gürkan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Dünyanın fani olduğunu ve insanoğlunun dünyada geçici bulunduğunu belirten Aksu, “Aydın Bey de misafirdi. Makamı cennet olsun” diye konuştu.

Aydın Güven Gürkan'ın cenazesi, daha sonra alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Törene katılanların karanfiller attığı cenaze arabasını, Gürkan'ın eşi Serap Aksoy el sallayarak uğurladı. Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Rahşan-Bülent Ecevit, Elçin-İsmail Cem'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kuruluş çelenk gönderdi.

Bu arada, Baykal'ın beraberinde törene katılanlar ile Mustafa Sarıgül'ün yanında bulunan bazı kişiler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandığı gözlendi.Aydın Güven Gürkan'ın cenazesi, Tuzla'daki aile mezarlığında toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!