'En İyi'ler Eskişehir'de

Güncelleme Tarihi:

En İyiler Eskişehirde
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 13:24

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 27’nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Eskişehir’de açılıyor.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın Seçiciler Kurulu, 24 Mayıs 2010 tarihinde yaptığı değerlendirmede; Türk sanatçı Ahmet Öztürklevent’i birinci, Rus sanatçı Sergei Bobylev’i ikinci ve yine Türkiye’den Kürşat Zaman’ın eserini de üçücüncü seçti.

Seçiciler Kurulu ayrıca Musa Gümüş (Türkiye), Necdet Yılmaz (Türkiye), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Valentin Druzhinin (Rusya Federasyonu), Mohsen Naseri (İran), Claudio Antonio Gomes (Brezilya), Jerzy Gluszek (Polonya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Kürşat Zaman (Türkiye), Mohammad Ali Khalaji (İran) ve Pavel Constantin’i (Romanya) Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na düzenlendiği yıllar içinde 136 ülkeden 7 bin 300 karikatürist, yaklaşık 60 bin karikatür eseri ile katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda 3 Mart 20011 tarihindeki serginin açılışına Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ile Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman’ın da katılacağı belirtildi. Sergi 30 Mart 2011 tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak.

Haberin Devamı

En İyiler Eskişehirde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!