Aydın’da terör operasyonu: 6 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da terör operasyonu: 6 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 16:05

AYDIN Emniyet Müdürlüğü tarafından bir ihbar üzerine düzenlenen operasyonda, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarını ve DTP’nin kapatılma davasını protesto hazırlığı yapan bir grubun eylem hazırlığında olduğu yönünde ihbar alan Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, dün (salı) saat 05.30 sıralarında çok sayıda adrese eşzamanlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen, M.S., Z.Ö., O.B., A.İ., R.B. ve M.M.A. gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerlerdeki aramalarda kullanıma hazır 8 molotofkokteyli, yarı dolu vaziyette 8 şişe gaz ve benzin karışımı, molotofkokteyli yapımında kullanılan 9 boş şişe, 2 kutu sentetik tiner, 4 litre molotofkokteyli yapımında kullanılan sıvı, 1 şarj cihazı, 1 kuru yapıştırıcı, 1 ekmek bıçağı, 2.5 litrelik boş şişe, 4 kutu sprey boya ve molotofkokteyli hazırlamada kullanılan bez parçalarının yanı sıra çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

6 kişi, ifadelerinin tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!