Aydın Belediye Başkanı Ortekin, AKP'den istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Aydın Belediye Başkanı Ortekin, AKPden istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 15:21

AYDIN Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile 8 belediye meclis üyesi AKP'den istifa etti. Ortekin, bir süre başka bir partiye katılmayarak, görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı. İstifa toplantısına CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Ergen, Aydın Ünüvar ve Yalçın Dinçer de katıldı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve 8 belediye Meclis üyesi, Belediye Meclisi Salonu'nda yaptıkları toplantıyla partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. CHP'li Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Ergen, Aydın Ünüvar ve Yalçın Dinçer'in de katıldığı toplantıda konuşan Ortekin, AKP'ye üye olduğu andan belediye başkanı seçilinceye kadar, parti kademelerinden, rakip partilerden olmadığı kadar direnç gördüğünü iddia etti. Seçilmesini takip eden günlerden başlayarak, aradan geçen 40 ay boyunca, uluslararası ve ulusal anlamda çok büyük ve önemli icraatlarda bulunduğunu belirten Ortekin, şunları söyledi:

“Halkın memnuniyetinin sürekli artan eğilim içinde olduğu herkes tarafından bilinmesine ve ifade edilmesine rağmen, kendimi bir türlü partiye kabul ettiremedim. Aydın kamuoyuna saygım nedeniyle sabır gösterdim. Her geçen gün, bir önceki günden daha fazla artan ve artık dayanılmaz hale gelen stres ortamında durumumu tekrar gözden geçirmek zorunda hissettim. Bugüne kadar bana ve benimle uyum içerisinde olan herkese karşı alınan hoş olmayan, uzlaşmaz, kırıcı ve rencide edici tek taraflı tavırlar ve davranışlar üzerine, ‘Önce insan’ ve ‘Herşey Aydın için’ şeklindeki temel ilkelerim, bundan sonraki yaşantımda ve yapacağım hizmet yolculuğunda da bende kalmak kaydıyla, partimden istifa ediyorum.”

Haberin Devamı

Ortekin, amacının düne kadar üyesi olduğu partiye zarar vermek olmadığını da ifade etti.

‘MADDİ VE MANEVİ DESTEK GÖRMEDİM’

İktidar partisinin belediye başkanı olarak maddi ve manevi hiçbir destek görmediğini öne süren Ortekin, “Yol arkadaşlarımla bu kararı aldık. Genelde muhalefet partilerinden istifa edilir, iktidar partisine geçilir. İktidar partisinden ayrılmak hep güçtür. Ama bu karar, benim için kolay oldu. Görev yaptığım aylar boyunca, hep kendimi sığıntı gibi gördüm. Bu yaştan sonra bunu hazmedemiyorum” diye konuştu. Ortekin, şartlar ne olursa olsun, en az bir yıl bağımsız kalacağını, hiçbir partiye geçmeyeceğini de kaydetti.

‘SEÇİM ÇALIŞMALARI VE PROPAGANDALARDAN DIŞLANIYORUM’

Kendisini istifaya götüren son gelişmenin sorulması üzerine Belediye Başkanı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Belediye başkanı olarak, seçim sürecinde çalışma ve propagandalardan dışlanıyorum. Partimin seçim çalışmalarına katılmam istenmiyor. Örneğin, benim için haberim olmadan bir program hazırlanmış. Ayın 6'sında başlayan program bana 9'unda fakslanıyor. Yani, 3 gün boyunca belediye başkanı olarak görevimi yerine getirmemiş oluyorum.”

Ortekin, birlikte basın toplantısı yaptığı belediye meclis üyelerinin istifa kararlarını kendilerine bıraktığını da dile getirdi. Ortekin'in konuşmasının ardından Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Erdemir'in aralarında bulunduğu 8 belediye meclis üyesi AKP'den istifa etti. Toplantıya katılmayan AKP'li Belediye Meclis Üyeleri Ali Ulvi Sabancı, Soner Çetin'in de istifalara destek verdikleri, belirtildi.

Haberin Devamı

BAKAN KOÇ, “YANLIŞ YAPIYORLAR”

Aydın'da seçim çalışmalarını yürüten Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ortekin'in partisinden istifasının yanlış olduğunu söyledi. Bakan Koç, “İstifa, tek taraflı bir irade beyanıdır. Şahsen, yanlış yaptığını düşünüyorum. Ama insan haklarına inandığım için, herkesin yanlış yapma hürriyetine saygı gösteriyorum. Ben ve partim düne kadar belediye başkanımız olan İlhami Ortekin'le ilgili kötü bir söz söyleyecek seviyesiz insanlar değiliz. Bundan sonraki siyasi hayatında ve belediye başkanlığında başarılar dilerim. Bizim tavrımız açıktır. Durmak yok, yola devam” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!