Ayaklanmaya çağrı barışa katkı değil

Güncelleme Tarihi:

Ayaklanmaya çağrı barışa katkı değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, kente gelişi öncesinde asılan partisinin afiş ve pankartlarını toplayan DTP’li Tunceli Belediyesi’ne sert çıktı.

Erdoğan, Diyarbakır’daki olayları da anımsatarak, "Masum çocukları sokaklara salmayı güç gösterisi sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içinde. Ayaklanmaya çağırmak barışa katkı değildir" dedi. Erdoğan, AKP kongresinde özetle şunları söyledi:

Güçleri yetmeyecek

Hamuru, mertlik, fedakarlık, merhamet ve adaletle yoğrulmuş milletimiz hiçbir zaman kamplaşma ve kutuplaşmaya pirim vermedi. Bu toprakların her zaman birlik ve dirliğine sahip çıktı, düşmanı topraktan kovmak için koyun koyuna toprağa düşenleri birbirinden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Akamete uğrayacaklar

İçeride ve dışarıdaki bir takım mihrakların kısır siyasi hesapları uğruna kendi insanımızı kendi yurdunda mağdur duruma düşürmesine izin vermeyeceğiz Geçmiş yüzyılda bu hesabı yapanlar, yanlış yaptıklarını gördüler. Kardeşlik hukukunu zedeleyemediler. Halkımızın arasına fitne tohumu ekmeye milleti kamplara bölmeye çalışanların çabası milletin engin sağduyusu sebebiyle yine akamete uğramaya mahkûmdur.

Kucaklaşma esastır

Biz biliyoruz ki nefret değil sevgi, çatışma değil barış, haksızlık değil adalet, ayrılık değil birlik, kutuplaşma değil kucaklaşmak, nefret ettirmek değil sevdirmek esastır. AK Parti hoşgörünün, kardeşliğin sesidir; öyle olduğu için 81 vilayetin 80’inde vekil çıkarmıştır.

Cehalet ve gafletteler

Çer çöpü ateşe verip masum çocukları sokaklara salmayı güç gösterisi sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içindedirler. Allah aşkına günahsız vatandaşların arabalarını yakmak suretiyle acaba bu ülkeye barış gelir mi? Vatandaş aracını gece bırakıyor sabah bir bakıyor ateş içinde. Bu yaklaşım tarzının hangi barış, sevgi anlayışı içinde yeri var.

Ekstra yardım yaptık
/images/100/0x0/55eb5782f018fbb8f8bb112d


Tunceli’nin yerel yönetimler başkanı olarak bana gelmiştir. Başbakan olarak kabul edip sıkıntıları dinleyip gerek hükümet olarak bizler gerek Ak partili belediyeler olarak Tunceli Belediyesine, halkına araç gereç yardımlarını ekstra olarak gönderdik ki belediye bir an önce ayağa kalksın.

Pankartlar toplanır mı

Bazı gazetelerde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın Tunceli’ye gelişini haber veren veya halkın hoş geldiniz davetini ortaya koyan veya pankartları belediyenin araç gerekçeleriyle toplamanın hangi insani yaklaşıma uyduğunu Tuncelili kardeşlerimin ıttılasına bırakıyorum.

Çirkin yaklaşımlar

Halkımızı, devletimize hükümetime karşı ayaklanmaya çağırmak olumsuz çirkin yaklaşımlar sergileyici haberleri içeren düşünceyibir açıklama yapmak bu ülkenin barışına katkı değildir, bunlar çok yanlış şeyler.

Kimliğe saygı duyun

Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Biz bu ülkede Türk’ü Kürt’üyle Lazı Çerkeziyle biriz, beraberiz, bütünüz. Ççatımız TC vatandaşlığıdır. Biz burada bütünleştik. Kimlik siyaseti de yapmayın diyorum, herkesin bu kimliğine herkes saygı duymalı. Kesinlikle bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız.

Hizmeti düşünsünler

Acaba Tunceli’yi sevenler niçin bugüne kadar yatırımlar yapmadılar şu Munzur Çayı’na bir tane köprü yapamadılar. Belediye başkanları ideolojik yaklaşımları bıraksınlar halkına nasıl hizmet verecekler onu düşünsünler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!