Aya İrini'de Haendel akşamı

Güncelleme Tarihi:

Aya İrinide Haendel akşamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2002 10:14

30'uncu Uluslararası İstanbul Müzik Festivali devam ediyor. Festival kapsamında bu akşam saat 19:30'da Aya İrini'de Amsterdam Barok Orkestrası ve Korosu'nun konseri var. Şef Ton Koopman yönetimindeki orkestra, soprano Deborah Yor, alto Robin Blaze, tenor Jörg Dürmüller ve bas Klaus Mertens'e eşlik ediyor. Programda Haendel'in eserlerin yeralıyor.

Haberin Devamı

1970'li yıllardan beri konser sahnelerinin tanınmış sanatçılarından biri olan Ton Koopman klasik eğitiminin ardından Amsterdam'da org, klavsen ve müzikoloji eğitimi aldı.

Henüz kariyerinin başlarındayken, bir org ve klavsen yorumcusu olarak Prix d'Excellence ödülünü kazandı. 1979'da günümüzde halen en iyi eski dönem enstrüman topluluklarından biri olan Amsterdam Barok Orkestrası'nı ve 1992'de de Amsterdam Barok Korosu'nu kurdu.

Topluluk uluslararası kariyere sahip barok müzik solistlerini biraraya getiriyor. Topluluğun repertuvarı 1600 ve 1791 arasında yazılmış olan enstrümantal ve vokal-enstrümantal eserlerden oluşuyor.

Amsterdam Barok Korosu ise 1992’de kuruldu. Söyledikleri eserlerdeki açık ve berrak yorumları ve esnek yorumlarıyla topluluk günümüzün en iyi korolarından biri olarak kabul ediliyor. Ton Koopman, Amsterdam Barok Orkestrası ve Korosu, Avrupa, ABD ve Japonya’daki belli başlı konser salonların düzenli olarak konserler veriyor.

Haberin Devamı

Barok Orkestrası ve Korosu, konserde Georg Friedrich Haendel'in Konçerto Grosso, The Ways of Zion Do Mourn (Funeral Anthem for Queen Caroline) ve Te Deum (For the Victory of Dettingen) adlı eserlerini seslendirecek.


 Bilet fiyatları
40 Milyon TL, 50 Milyon TL, 75 Milyon TL ve 125 Milyon TL.

30'ncu Uluslararası İstanbul Müzik Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://dosya.hurriyetim.com.tr/muzikfestivali/default.asp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!