Ay tutulmasını bulut perdeledi

Güncelleme Tarihi:

Ay tutulmasını bulut perdeledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2007 02:16

Yılın ilk tam ay tutulması havanın kapalı olması nedeniyle Ankara'nın büyük bir bölümünde izlenemedi.

Haberin Devamı

Ahlatlıbel'de bulunan Ankara Üniversitesi Rasathanesi'ne tam ay tutulmasını izlemek üzere gelen Başkentlilere, havanın kapalı olması nedeniyle teleskoplarla izleme olanağı sunulamadığı için, Belçika'daki ay tutulması görüntüleri internet üzerinden canlı olarak gösterildi.

Ankaralılara ayrıca, “Ay ve Güneş Tutulmaları” ve “Yıl Boyunca Gökyüzü” konulu sinevizyon ve belgesel sunumları ile Gözlemevi'nin tanıtımı yapıldı.

Rasathane Müdürü Berahitdin Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ay tutulmasının, ayın, dünyanın ve güneşin uygun bir dizilişi olduğunu belirterek, tutulmanın 03.12'de sona ereceğini söyledi.

Rasathanenin bulunduğu bölgede yoğun sis olduğunu, bu nedenle tutulmanın izlenemediğini ifade eden Albayrak, Yenimahalle ve Keçiören'de havanın açık olması nedeniyle ay tutulmasının çıplak gözle izlenebildiğini belirtti.
Ay tutulmasının çıplak gözle görülebildiği için dikkat çekici olduğunu kaydeden Albayrak, Türkiye'den izlenebilecek bir sonraki tam tutulmanın ise Haziran 2011 de olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Albayrak, Türkiye genelinde de havanın kapalı olması nedeniyle tutulmanın her yerden izlenemediğini belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!