Kanlı ay tutulması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek? Kanlı ay tutulması burçları nasıl etkileyecek?

Güncelleme Tarihi:

Kanlı ay tutulması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek Kanlı ay tutulması burçları nasıl etkileyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 18:58

Ay tutulması için araştırmalar günler öncesinden başlamıştı, artık sadece saatler kaldı. Dünyanın büyük bir kısmı kısa bir süre sonra ender rastlanan Kanlı Ay tutulmasına tanıklık edecek. Yüzyılın en uzun tam Ay tutulması yaklaşık 1 saat 43 dakika boyunca gökyüzünde izlenebilecek. Peki, Ay tutulması ne zaman, saat kaçta izlenecek? Kanlı Ay'ın burçlara etkisi nasıl olacak?

Haberin Devamı

21. yüzyılın en uzun Ay tutulması 27 Temmuz'da gerçekleşecek. Tutulma Türkiye saati ile 20.13'de başlayıp ertesi gün sabaha karşı 02.30'da sona erecek. Dünya ve Mars gezegenlerinin birbirine en yakın konuma geleceği tutulma esnasında Dünya’nın gölgesinin altında kalan Ay, muhteşem bir bakır rengini alacak. Ay tutulması Türkiye’nin yanı sıra Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya'nın bir kısmında izlenebilecek İstanbul'da havanın açık olması durumunda, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü kompleksindeki teleskopların yanı sıra çeşitli portatif teleskoplarla da Ay, Mars, Jüpiter ve Satürn gözlenebilecek. Ay tutulmasını izlemek için büyük çaba gerekmiyor. Ay'ı ve gökyüzünü net biçimde görebileceğiniz bir konum ve bir sandalye yeterli olabilir.

Haberin Devamı

TUTULMAYI İZLERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Ay tutulmasını izlemek için aşağıdakilere dikkat etmeniz yeterli.
Hava durumunu kontrol edin, ısıya uygun giyinin.
Ay tutulmasını görebileceğiniz uygun bir konum bulun. Dünya'da gece olduğu kentlerde bu mümkün. Ancak yapay ışıkların ve hava kirliliğinin bulunmadığı taşra, en açık gökyüzüne ve izleme koşullarına sahip.
Kişisel güvenliğinizi ciddiye alın. Karanlıkta yalnız yürümeyin. Arkadaş ve ailenize nerede olduğunuzu haber verin.
Ay tutulmasını internet üzerinden canlı gözlemlemek isteyenler Slooh, TimeandDate.com ya da Virtualtelescopeeu sitelerini ziyaret edebilir.

BURÇLARI NASIL ETKİLECEK?

Peki bu tutulmanın burçlara etkileri nasıl olacak? Uzman Astrolog Aygül Aydın kanlı ay tutulmasının burçlara etkilerini açıkladı...

KOÇ BURCU:

Bu tutulma ile birlikte sosyal çevre iletişimlerinizde bazı aksaklıklar yaşayabileceğiniz gözükmektedir. Dostlarınızın hayatını ilgilendiren konularda daha empatili davranarak onlara yardımcı olmanız gereken süreçler başlayabilir. Aynı zamanda toplum içerisinde duruşunuzu değiştirmek isteyebilir ve kendinize yeni bir takım aktiviteler ve işinizle ilgili önemli ilerlemeye kaydedecek kazanımları edinmek isteyebilirsiniz.

BOĞA BURCU:

Kariyerinizi ilgilendiren konularla daha fazla ilgilenmeniz ve mücadele etmeniz gereken durumlar oluşabilir. Herhangi bir işte çalışan boğa burçları için kendilerini göstermeleri gereken önemli bir sürece giriyor olabilirler.

İKİZLER BURCU:

Haberin Devamı

Sevgili ikizler bu sefer sizlere yaşamınıza her zaman baktığınız pencereden değil farklı bir pencereden bakmanızı önereceğim ve kendinizi bazı alanlarda değiştirmenizi tavsiye edeceğim. Zira her zaman yaptığınız şeyleri yaparak farklı bir sonuca ulaşamazsınız.

YENGEÇ BURCU:

Yaşanacak olan ay tutulması sizlere maddi konularla ilgili belirli bir sonuçlanma getirebilir ancak bunun yanı sıra yöneticileriniz ile olan ilişkilerinizi de düzene sokmanız gerektiğini de hissettirebilir. Zira bazı konularda fazlasıyla fedakârlık yaptığınızı düşünüyor ve bunun karşılığında aldıklarınızı yeterli görmüyorsanız bu noktada işinizi değiştirmeniz gerektiğini hissedebilirsiniz.

ASLAN BURCU:

Haberin Devamı

Bu tutulma ile beraber toplum içindeki duruşunuz gerek çalışma arkadaşlarınız gerek sosyal ortamdaki ilişkileriniz açısından son derece dengeleyici bir takım unsurlar yaşamınıza girebilir. Aynı zamanda yaşamınızdan birilerinin çıktığını görürken kendinize heyecan ve şevk verecek başka kişilerin de yaşamınıza dahil olduğunu görebilirsiniz.

TUTULMANIN TÜM BURÇLARA ETKİSİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!