Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde vize skandalı

Güncelleme Tarihi:

Avusturyanın Ankara Büyükelçiliğinde vize skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 15:40

Avusturya'nın çeşitli ülkelerdeki temsilciliklerinde para karşılığında vize verilmesiyle patlak veren skandala bu ülkenin Ankara'daki büyükelçiliğinin de karıştığı belirlendi.

Haberin Devamı

İlk aşamada Macaristan, Sırbistan ve Ukrayna'daki Avusturya büyükelçiliklerinde para karşılığında vize verildiğinin belirlenmesiyle ortaya çıkan skandalı araştırmak üzere kurulan komisyon, “Ankara Büyükelçiliği'nde 2003-2004 yılları arasında görev yapan bir diplomatın Türkiye'den Avusturya'ya gelmek isteyenlere para karşılığında vize verdiğini” belirledi.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin ismi açıklanmayan eski görevlisinin de, soruşturma komisyonunun raporu üzerine gözaltına alındığı ve bu kişi hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Vize skandalına ismi karışan büyükelçilik görevlisinin, Viyana'da ikamet eden bir Türk iş kadınının düzenlediği sahte güvence belgeleriyle vize verdiği ve aldığı parayı bu kadınla paylaştığı öne sürülüyor. İsmi açıklanmayan 33 yaşındaki Türk iş kadını hakkında da “İnsan ticareti yapmak ve organize suç şebekesine üyeolmaktan” dava açıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ”Ankara Büyükelçiliği'nde çalıştığı yıllarda para karşılığı vize verdiği belirlenen görevlinin Ankara'daki yasadışı faaliyetlerinden şüphe edilmesi üzerine merkeze çağrılarak vizeyle ilgisi olmayan bir bölümde görevlendirildiği” belirtildi.

Avusturya'da geçen yıl ortalarında ortaya çıkarılan vize skandalını araştırmak üzere kurulan komisyonunun vereceği rapora göre, ”vize skandalından sorumlu olduğu kanıtlanırsa”, Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik'in meclis soruşturma komisyonu önünde hesap vereceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!