"Avusturya'da Türk ve İslamcılık problemi var"

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada Türk ve İslamcılık problemi var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 16:33

Avusturya'da yaklaşan federal meclis seçimleri için partilerin çalışmaları devam ederken, Türk toplumu aşırı sağcıların seçim propagandasında ana gündem olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) Başkanı Heinz Christian Strache, ücretsiz yayımlanan Heute Gazetesi’ne verdiği röportajda, "Avusturya’da yabancı problemi yok. Türk ve İslamcılık problemi var" ifadelerini kullandı.

Genelleme yapmak istemediğini, özgürlüğe değer veren ve saygı duyan olumlu örnekler de bulunduğunu söyleyen Strache, "İslami ülkelerden buraya gelip kendi kültürlerini yerleştirmeye çalışıyorlar. Aynen (Başbakan Recep Tayyip) Erdoğan’ı destekleyenler gibi" dedi.

Strache seçimlerde ana gündemlerinin yabancılar konusu olacağını ifade ederek seçim afişleri ile sürpriz yapacaklarını belirtti. FPÖ, daha önce de ‘İslam yerine vatan’, ‘Müezzin yerine kilise çanı’, ‘Viyana İstanbul olmayacak’ gibi provakatif ifadeler içeren gibi afişlerle büyük tepki toplamıştı. Anketlere göre, yüzde 20 civarında oy oranına ulaşan FPÖ, şu anda parlamentoda üçüncü büyük parti olarak temsil ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!