Avusturya'da rafineri yangını büyümeden söndürüldü

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada rafineri yangını büyümeden söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 20:46

Avusturya'nın ulusal petrol şirketi ÖMV'nin Viyana havaalanı yakınındaki ana rafinerisinde yangın çıktığı ve bir saatlik uğraştan sonra büyümeden söndürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

ÖMV merkezinden basına yapılan açıklamada, aşırı soğuktan çatlayan bir depodan sızan benzin ve dizel karışımının ateş almasıyla çıkan yangının, bir saatlik uğraştan sonra büyümeden söndürüldüğü, rafineride “infilak tehlikesi” kalmadığı belirtildi.

Rafineri çalışanlarının ve çevredeki yerleşim birimlerinin çıkan yangından etkilenmediğini belirten ÖMV yetkilileri, “İşletmedeki çalışmaların aksamadan sürdürüldüğünü, sadece yangına neden olan bölümde faaliyetin durdurulduğu” kaydedildi.

Avusturya'nın ulusal petrol şirketi olan ÖMV'nin Viyana'nın Schwechat bölgesindeki ana tesislerinde, ham petrol ve doğal gaz işlenerek tüketicilere ulaştırılıyor.

Rusya'dan gelen doğalgaz boru hattının işletilmesini de üstlenen ÖMV, Avusturya'nın yanı sıra orta Avrupa ülkelerine de doğalgaz sevk ediyor.

Haberin Devamı

Orta Avrupa'nın önde gelen petrol ve gaz şirketi olarak kabul edilen ÖMV ile Türkiye'den Doğan Holding ve holdinge bağlı Petrol Ofisi (PO) arasında, rafineri, petrol arama ve üretim konuları da dahil olmak üzere petrol ve gaz ürünlerinin dağıtımı ve tedarik edilmesi konusunda dün stratejik işbirliği yapılacağı açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!