Avusturya’da da ’örümcek’ alarmı

Güncelleme Tarihi:

Avusturya’da da ’örümcek’ alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 17:24

Türkiye’de görülen ’vampir örümcek’ paniğe yol açarken, son iki hafta içinde Avusturya’da da ’sarı torbalı’ örümceklerin görülmesi endişe yol açtı.

BBC’nin haberine göre, zehirli olmayan ancak insanı ısırdığı zaman acı veren örümcek ülkenin çeşitli bölgelerinde halk arasında paniğe neden oldu. Sarı torbalı örümceğin boyunun 1.6 cm’ye kadar çıkabildiği belirtiliyor.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Linz kentindeki hastaneye 190 kişi başvurdu, ancak bunlardan sadece 8’inde pozitif bulgululara rastlandı. Viyana hastanesinden doktor Dieter Gruber de yüzlerce kişinin panik içinde kendilerinden örümcek ile ilgili bilgi almak istediğini belirtirken durumu ’isteri dalgası’ olarak nitelendirdi. Sarı torbalı örümceğin ısırığını eşek arısı sokmasına benzeten doktor, bazı bünyelerde alerjik etkiler ortaya çıkabileceğini ifade etti.

’ACITIYOR AMA ÖLÜMCÜL DEĞİL’

Sağlık Bakanı Maria Rauch-Kallat da halka sağduyu çağrısında bulunarak, ’Dornfingerspinne’ adı verilen örümceğin ısırdığı insanlara gerçekten acı vermesine karşın ölümcül olmadığını vurguladı. Rauch-Kallat örümcek tarafından ısırılanlara panik yapmamasını ve hemen doktora başvurmalarını önerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!