Avusturya: Bakanlıkta Kıbrıs masası kuulmadı

Güncelleme Tarihi:

Avusturya: Bakanlıkta Kıbrıs masası kuulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 15:09

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki bazı yayın organlarında yer alan, “AB Dönem Başkanlığı çerçevesinde bakanlıkta Kıbrıs Masası kurulduğu” yolundaki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlık sözcüsü George Schnetzer, “Bakanlıkta Kıbrıs için özel bir masa oluşturulduğu ve Kıbrıslı bir diplomatın görevlendirildiği yolundaki haberlerin gerçek dışı olduğunu” belirterek, “AB üyesi ülkelerden staj yapmak üzere genç diplomatların Viyana'ya geldiğini ve bakanlıktaki çeşitli birimlerde stajyer olarak görevlendirildiklerini” söyledi.

Schnetzer, “Kıbrıs'tan (Kıbrıs Rum kesimi) staj yapmak üzere gelen genç bir bayan diplomatın da bakanlıktaki BM ile ilişkiler dairesinde görevlendirildiğini” kaydetti.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Marius Calligaris'in de konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı'na bilgi sunduğunu belirten sözcü, ”Türkiye'deki bazı yayın organlarında çıkan haberlerin de Ankara Büyükelçiliği tarafından yalanlandığını” bildirdi.

Haberin Devamı

Türkiye'deki bazı yayın organlarında çıkan haberlerde, “Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nda, Rum diplomatlara, AB-Türkiye arasındaki müzakereleri yakından izleyebilmeleri için özel oda tahsis edildiği ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu'nun memurlarından birini Viyana'ya gönderdiği” iddia edilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!