Avustralya'nın en zengin Türk'ü öldü

Güncelleme Tarihi:

Avustralyanın en zengin Türkü öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 10:55

Avustralya'nın en zengin Türk’ü olarak tanınan, telefon zinciri Crazy John'un sahibi Mustafa İlhan 42 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Evinin üç kilometre yakınında, sabah 7.00 sıralarında sabah sporu yaparken kalp krizi geçiren Mustafa İlhan, hemen müdahale eden cankurtaran ekibinin tüm çabalarına karşın kurtarılamadı.

Üç kızı ve sekiz aylık bir oğlu olan İlhan'ın kurduğu Crazy John telekomünikasyon şirketinin 120 mağazası ve 600’den fazla çalışanı var. İlhan Avustralya'da yayınlanan Business Review Weekly (BRW) dergisi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan 40 yaş altı zengin sıralamasında, 2003-2004 ve 2005 yıllarında, 300 milyon dolarlık (320 milyon YTL) serveti ile 3 yıl sürekli olarak birinci olmayı başarmıştı.

Avustralya sıralamasında ilk 130 zengin arasına girmeyi başaran Mustafa İlhan, 4 yaşında ailesi ile birlikte Avustralya’ya gelmişti.

Üç çocuktan ortanca olan Mustafa İlhan'ın abisi Celal İlhan, yaklaşık 10 yıl once evinde ölü bulunmuştu.
Türk toplumuyla yaptığı bir söyleşide kendi verdiği bilgiye gore, fabrika işçisi bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olan İlhan, dar gelirli ailelerin yaşadığı Broadmedows semtinde büyüdü.

Haberin Devamı

İş hayatına Ford fabrikasının otoparkında şoför olarak başlayan Mustafa İlhan, daha sonra Türklerin işyerlerinin çoğunlukta olduğu Brunswick semtinde bir cep telefonu mağazasında tezgahtarlık yaptı. Burada başarılı olan Mustafa İlhan vadedilen komisyonlarını alamayınca kendi mağazasını açmaya karar verdi.

Evlerini ipotek gösterip bankadan kredi alan ailesinin desteğiyle ilk mağazasını aynı semtte açan Crazy John İlhan, bu girişimiyle imparatorluğunun temelini attı.

Türkiye'de tatilde olan anne-babasının bugün özel bir uçakla Avustralya’ya hareket etmeleri bekleniyor.
Bu arada bu hafta kaldırılması beklenen Mustafa İlhan’ın cenazesinin hangi hastanede olduğu bilinmiyor. Bu arada İlhan'ın ailesine yakın bir kaynak, cesede otopsi yapılması olasılığı bulunduğunu söyledi.

Haberin duyulmasının ardından Avustralya televizyonları ise İlhan’ın evinin bulunduğu Brighton semtinde kamp kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!