Avukatların yağmur altında terör protestosu

Güncelleme Tarihi:

Avukatların yağmur altında terör protestosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 17:00

ESKİŞEHİR’de avukatlar yağmur altında terör olaylarını protesto etmek için Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup basın açıklaması yaptı, ardından şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı.

Eskişehir Barosu Başkanı Yusuf Yıldırım ile yaklaşık 50 avukat, terör olaylarını protesto etmek amacıyla Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplandı. Avukatlar, yağmur altında şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ardından topluca İstiklal Marşı’nı okudu.
Baro Başkanı Yusuf Yıldırım yaptığı konuşmada terör saldırılarını kınadıklarını söyledi. Yusuf Yıldırım şunları kaydetti:

“Bölücü terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırıları, devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. 20 yıldan fazla süren ve son günlerde şiddetle artan, şehir merkezlerimize kadar uzanan saldırılarla bölücü terör örgütü hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden bölücü terör örgütünün bu son eylemleri milletimizin sabrını taşırma noktasına getirmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin birliğine ve beraberliğine kastedenlerin hain emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağını belirtmek isterim. Hain pusularla gerçekleştirilen saldırılardan sonra Türk Milleti ayaktadır, haklı bir infial ve öfke içerisindedir. Bunu artık herkesin de göstermesi gerekir.”
Yapılan konuşmaların ardından Eskişehir Baro Başkanı Yusuf Yıldırım ile yanındaki avukatlar yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Hava Şehitliği’ne kadar yağmur altında yürüdü. Avukatlar yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri şehitlerin mezarlarına bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!