Avukatlara FETÖ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Avukatlara FETÖ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:56

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'dan (FETÖ/PDY) oldukları belirtilen avukatlara yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda 35 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

FETÖ/PDY’nin hukukçu-avukat yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, itiraflar ve Bylock kullandığı belirlenen çoğunluğu avukat 80 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 35 avukatın gözaltına alındığı operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Zaman Gazetesi, Bank Asya ile Akın İpek, Hidayet Karaca, Erhan Tuncel ve 17/25 Aralık'ın emniyet müdürleri Nazmi Ardıç, Yakup Saygılı'nın avukatlarının da bulunduğu bildirildi.
2015 yılında hukukçu FETÖ üyeleriyle ilgili başlatılan soruşturmada 25 kişi tutuklanırken, 44 kişi firari olarak aranıyordu. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatlardan itirafçı olanların verdikleri ifadeler ve Bylock kullandıkları belirlenen aralarında avukatlar, avukat imamlarının da bulunduğu 80 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında, İstanbul avukat yapılanması, yapılanma içerisinde Danıştay, Yargıtay’daki iş bitiren avukatlar ile avukatlık ofisinde sigortalı çalışan olarak gösterilen, Hidayet Karaca’ya Tahşiye davasında ifade vermemesi talimatı verdiği öne sürülen ‘İstanbul imamı’ A.Y.B., ‘Suriçi imamı’ E.M., 2008 yılında kurulduğu belirtilen yapılanmanın ilk imamları A.G., Zaman Gazetesi’nin avukatı N.A., Akın İpek’in avukatı B.U.B., FETÖ liderinin İzmir’deki avukatı F.Ü., 7 Haziran seçimlerinde Cihan Haber Ajansı’na bilgi aktaran Hırant Dink Davası’nda Erhan Tuncel’in avukatı E.S., yanında çalışan Bylock kullanıcısı O.Ç., Bank Asya, 17/25 Aralık’ın emniyet müdürleri Nazmi Ardıç ve Yakup Saygılı’nın avukatı K.B.’nin de bulunduğu bildirildi. Operasyonun hedefindeki 53 kişinin Bylock kullandığının belirlendiği bildirildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul merkezli Antalya, Ankara, Çanakkale ve Edirne’de 77 adrese düzenlediği operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. Operasyonun hedefindeki 4 kişinin halen cezaevinde olduğu, 18 kişinin yurtdışına kaçtığı ve 6 kişinin de İstanbul dışında olduğu belirlendi. Operasyonda adreslerinde bulunamayan kişilerin yakalama çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!