Avukatlar yürüdü: Yargıya saldırı tehlikeli boyutta

Güncelleme Tarihi:

Avukatlar yürüdü: Yargıya saldırı tehlikeli boyutta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 00:00

İstanbul Barosu’nun düzenlediği ve 46 baronun destek verdiği ‘Yargıya ve Ülkene Sahip Çık’ yürüyüşü için Taksim Meydanı’nda toplanan avukatlar, yasadışı telefon dinlemelerini protesto ederek, Adalet Bakanı ile müsteşarının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan (HSYK) çıkarılmasını istedi.

Tahrik pankartı

Avukatlar adına açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, “Siyasi iktidarın yargı ve özellikle de yüksek yargı üzerindeki saldırı ve kuşatması artık tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır. Yargının bu şekildeki yargılı infazı, en az yargısız infazlar kadar vahimdir” dedi.

Taksim meydana bakan Square Oteli’nden “Darbeci Baro Taksim’e hoş geldin” pankartı açılması avukatların büyük tepkisine neden oldu. pankartı açtıkları gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın “Herkes görüşünü ifade edebilir ama kimse kimseye saldıramaz. Bu ülkede suç teşkil eden unsur olmadan benim kırmızı dediğime diğeri beyaz diyebilir. Bugüne kadar Barolar darbeci olmadı hele hele İstanbul Barosu asla. Biz ne askerden ne de sivilden gelecek darbeye karşıyız. Bu pankart provokatörler tarafından asıldı. Kanunlarda bu pankartı açmak suçsa davacı olacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!