Avukatlar savaşı

Güncelleme Tarihi:

Avukatlar savaşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2005 01:48

İNTERNETTE patlak veren ilaçlı tecavüz skandalının kurbanı Gamze Özçelik, Kemer Resort Otel’deki 2237 numaralı odasında 2 erkekle birlikte kaldığı ortaya çıkınca Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı ve Oral Çelik’in savunmasını üstlenen, büyük davaların avukatı Fatih Volkan ile anlaştı. Tecavüz skandalının bir numaralı zanlısı, eski basketbolcu Gökhan Demirkol’un avukatı ise Susurluk davası sanıklarından Özel Harekátçı İbrahim Şahin’i de savunan Ömer Yeşilyurt. Avukatlar savaşına dönüşen kaset skandalında, Gamze Özçelik’in yanında olacağını doğrulayan Fatih Volkan, ‘Bir görüşmemiz oldu, henüz vekalet almadım’ dedi. Gamze Özçelik’in avukatı Ali Aydın ise böyle bir anlaşmadan haberi olmadığını söyledi.

VOLKAN: ÇELİK, ÇATLI, KIRCI

Gamze Özçelik’
in yeni kozu Avukat Fatih Volkan, Papa suikasti ve Gazeteci-Yazar Abdi İpekçi’nin öldürülmesi olaylarının kilit ismi Oral Çelik’i 1979 yılında Gaziosmanpaşa’da Avukat İsmet Erdemli’nin bürosunu silahla taramak ve Mustafa Erdemli’yi yaralamak suçundan yargılanıp beraat ettiği davada savundu.

Şahin Ekli adıyla sahte pasaport kullanmak suçundan yakalanan ve Susurluk’taki kazadan sonra gerçek kimliği ortaya çıkan Abdullah Çatlı’nın avukatı da Fatih Volkan’dı. Ancak, Susurluk kazasından sonra müvekkilinin Abdullah Çatlı olduğunu öğrenince davadan çekildi. Bahçelievler katliamı sanığı Haluk Kırcı’, İstanbul’da polisin elinden kaçmasıyla ilgili açılan davada o savundu.

Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya görevi kötüye kullandığı iddiasıyla yargıç karşısına çıktığında savunma makamında Fatih Volkan vardı.

Eski DYP Genel Başkan Yardımcısı, eski İstanbul milletvekili Hayri Kozakçıoğlu’nun damadı Selçuk Alan’ı, manken Rana Yörük’ü zorla alıkoyma, tecavüze eksik teşebbüs ve etkili eylem iddiasıyla yargılandığı davada Fatih Volkan temsil etti.

Manken ve sunucu Yasemin Koşal’ın, tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla yargılandığı davada avukatı yine oydu.

Yargıtay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’‘görevi kötüye kullanmak’tan bir yıl hapis ve üç ay memuriyetten yoksun bırakma’ cezası verdi. Ancak cezalar ertelendi. Duruşmalarda, Gürtuna’Volkan temsil etti.

YEŞİLYURT: ŞAHİN, PEKER, AĞCA

Skandalın zanlısı Gökhan Demirkol’un avukatı Ömer Yeşilyurt’un dava portföyü de Fatih Volkan’ın ki kadar dolu. Yeşilyurt, Susurluk sanıklarından Özel Harekatçı İbrahim Şahin’i savunmuştu. Sedat Peker’in de avukatlığını yapan Yeşilyurt, bir dönem Mehmet Ali Ağca’nın da savunmasını üstlenmek için cüppesini giymişti. Uzun yıllar süren ‘Metin Göktepe’ ve ‘Manisalı Gençler’ davalarında polislerin avukatlığını yaparak gündeme geldi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yargılanması sırasında müdahil olan şehit ailelerinden bir grubun da avukatlığını Yeşilyurt üstlenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!